Maanantai, 24.2.2020 
Matti, Matias
Ulkomaat

Sarah Palin: Anteeksipyytelyn aika ohi Trumpin presidenttikaudella

  • Aaro Virolainen

- Hän tulee yksityiseltä sektorilta, eikä ole poliitikko. Saanko hallelujan!

Muun muassa näin kohotti yleisön tunnelmaa konservatiivirepublikaanien keulahahmoihin lukeutuva Sarah Palin, joka ilmoitti tukevansa liikemies Donald Trumpin valintaa puolueensa presidenttiehdokkaaksi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Oletteko valmiita siihen, että ylipäällikkö antaa sotureille luvan potkia Isisistä ilmat pellolle? Palin kysyi ja sai iowalaiselta yleisöltä vielä suuremmat suosionosoitukset.

Hänen vierellään seisoi leveästi hymyillyt Trump, jonka kamppailusta teksasilaissenaattori Ted Cruzin kanssa odotetaan todella veristä, kun republikaanien esivaalit alkavat vajaan parin viikon kuluttua Iowassa. Ellei todella suurta muutosta tapahdu, joko Trump tai Cruz vie Iowan nimiinsä.

Alaskan ex-kuvernööri ja entinen varapresidenttiehdokas Sarah Palin antoi ymmärtää, että hissuttelun aika on ohi, jos Trumpista tulee presidentti. Ja kun Trumpista tulee presidentti, Amerikka ei enää pyytele anteeksi.

Väistyvää presidenttiä Barack Obamaa hän kuvaili periksiantajien pomoksi.

Trump kertoi olleensa todella otettu kuultuaan Palinin tuesta. Hänen kampanjatoimistonsa tiedotteessa siteerattiin Ted Cruzin aiempaa lausuntoa, jossa tämä sanoi, ettei olisi senaattori ilman Palinia.

- Riippumatta siitä mitä Sarah aikoo tehdä, pysyn hänen suurena suurena faninaan, Cruz itse kommentoi Palinin ylistystä kilpailijalleen.

Republikaanien neuvonantaja Kevin Madden sanoi uutistoimisto AP:lle, että Palinin tuki suojaa Trumpia syytöksiltä, joiden mukaan tämä on liian liberaali. Hän uskoi, että Trump tulee nyt saamaan enemmän mediahuomiota, mikä hämärtää Cruzin viestiä.

Tällä hetkellä johtavat vedonlyöntitoimistot uskovat Trumpin, Marc Rubion ja Ted Cruzin mahdollisuuksiin. Todennäköisimpänä pidetään, että Trumpista tulee republikaanien presidenttiehdokas.

Niin ikään todennäköisimpänä pidetään, että Yhdysvaltojen seuraava presidentti on demokraattien Hillary Clinton.

Lähteet:

AP, http://www.oddschecker.com

http://news.yahoo.com/trump-receives-key-endorsement-sarah-palin-214307232--election.html

http://www.oddschecker.com/politics/us-politics/us-presidential-election-2016/republican-candidate

 

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa