Tulosta tämä sivu
Ulkomaat

Keksintö: Bemari-kuski ei enää unohda, mihin autonsa parkkipaikalla jätti

Unohteletko usein, mihin parkkipaikalla autosi jätit? Ei hätää, pian ongelmasi on ratkaistu. Ainakin jos ajat BMW:llä.

BMW Labs on julkaissut kehitysvaiheessa olevia keksintöjään yleisön kokeiltaviksi. BMW tekee yhteistyötä IFTTT-palvelun kanssa. IFTTT on maksuton palvelu, joka mahdollistaa satojen verkkosovellusten ja älylaitteiden yhdistämisen toisiinsa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

IFTTT:n avulla BMW-kuljettajat voivat käyttää autostaan käsin lukemattomia sovelluksia. Esimerkiksi Google Mapsin -karttasovelluksen avulla parkkeeraaja voi merkitä muistiin tarkalleen, mihin autonsa jätti, BMW Labs vinkkaa tiedotteessaan.

Autosta käsin voi myös käyttää muun muassa Facebookia, Twitteriä ja muita sosiaalisen median palveluita sekä sähköpostia.

Auton voi yhdistää myös kodin älylaitteisiin. Ulkovalot voi asentaa syttymään automaattisesti auton lähestyessä, autotallin oven pystyy avaamaan autosta käsin ja kodin ilmastointia voi säätää autosta.

BMW-autoilijan perheenjäsenet voivat saada ilmoituksen, kun auto on tarpeeksi lähellä tiettyä kohdetta. Näin voidaan esimerkiksi seurata, että lapsi on muistettu hakea koulusta tai harrastuksesta.

Palvelu on saatavilla BMW-merkin vuosimallien 2013-2015 autoihin, joissa on BMW ConnectedDrive.

Ainakin toistaiseksi palvelu on saatavilla vain Australiassa, Ranskassa, Saksassa, Espanjassa, Iso-Britanniassa ja Yhdysvalloissa.

Valitettavasti suomalainen BMW:n omistaja joutuu vielä odottamaan, että palvelu julkaistaisiin myös Suomessa. Jos härveleiden ohjaileminen omasta autosta käsin kiinnostaa, voi BMW:lle vinkata kaipaavansa palvelua tarjolle kotimaahansa.

Ennen palvelun julkaisemista Suomessa ei auta muu kuin painaa mieleensä, mihin autonsa jätti.

Lähteet:

BMW Group

The Next Web

https://www.press.bmwgroup.com/global/pressDetail.html?title=bmw-labs-an-online-laboratory-for-connecteddrive-services-bmw-group-is-the-world%E2%80%99s-first-carmaker-to&outputChannelId=6&id=T0251182EN&left_menu_item=node__5238

http://thenextweb.com/apps/2016/01/20/ifttt-can-now-help-you-remember-where-you-parked-your-bmw/

 

 

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi