Torstai, 28.5.2020 
Alma
Ulkomaat

Lehti: Tuhannet anovat opintolainan mitätöintiä - Koulu valehteli hyväpalkkaisesta urasta

  • Iida Muhonen

The Wall Street Journalin mukaan tuhannet amerikkalaiset ovat vedonneet maansa hallintoon saadakseen opintolainansa anteeksi. Amerikkalaiset ovat perustelleet vetoomuksiaan sillä, että koulu petti heidät väärillä lupauksilla, jotka koskivat opiskeluja seuraavaa hyväpalkkaista uraa.

Yhdysvaltain lain mukaan opintolainan ottajan velat voidaan antaa anteeksi, jos velallinen pystyy todistamaan, että hänen käymänsä koulu on käyttänyt laittomia keinoja rekrytoimiseen. Yksi laittomista rekrytointikeinoista on valmistumisen jälkeisten tulojen valehteleminen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kuluneen puolen vuoden aikana yli 7 000 lainanottajaa, joilla on yhteensä 164 miljoonaa dollaria (eli noin 150 miljoonaa euroa) velkaa, on anonut velkansa mitätöimistä vedoten lakiin. Lakia on sovellettu ainoastaan kolmeen tapaukseen ennen viime vuotta.

The Wall Street Journalin mukaan Yhdysvaltain Opetusviraston on jo suostunut mitätöimään lähes 28 miljoonan dollarin (eli noin 25 miljoonan euron) edestä opintolainoja.

Mitätöinti koskee Corinthian College -oppilaitosten 1 300 entisen opiskelijan velkoja. Kaupallinen kouluketju meni konkurssiin viime vuonna. Yhdysvaltain Opetusvirasto ennakoi, että samaisen oppilaitoksen entisten opiskelijoiden velkoja tullaan vielä antamaan anteeksi runsaasti.

Lähde:

The Wall Street Journal

 

 

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa