Torstai, 28.5.2020 
Alma
Ulkomaat

Liian suuret hampaat olivat estää suosikkijuontajan uran

  • Karjalainen
Sir David Attenborough on kaikille luontodokumentteja katsoville tuttu mies. Legendaarinen brittijuontaja on vienyt dokumenttien katsojat vuosien saatossa maailman ääriin luonnonihmeiden ja eläinten perässä.

The Telegraph -lehti kertoo uutisessaan, että Attenboroughin merkittävä televisioura oli vähällä jäädä toteutumatta. Tänä vuonna 90-vuotissyntymäpäiväänsä juhliva Attenborough kertoo lehdelle, että häntä ei haluttu televisioon liian suurten hampaiden takia.

Attenboroughin ura BBC:llä alkoi jo vuonna 1952. Hän aloitti tuottajaharjoittelijana, mutta oli hakenut töitä myös kameran toiselta puolelta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Vuosia myöhemmin Attenborough löysi BBC:n muistion, joka paljastaa syyn hitaalle urakehitykselle: "Attenborough on älykäs nuori mies ja olen ilahtunut siitä, että saan hänet tuottajaharjoittelijaksi, mutta häntä ei pitäisi käyttää haastattelijana, koska hänen hampaansa ovat liian suuret."

Kameran eteen Attenborough pääsi vuonna 1954, kun Zoo Quest -nimisen ohjelman juontaja sairastui.

Luonnontieteilijä Attenborough on ennen kaikkea tuttu television luonto-ohjelmista, joissa hän muun muassa esittelee luontoa, eläimiä ja ihmisen aiheuttamia ympäristön muutoksia. Attenborough on saanut lukuisia palkintoja ja arvonimiä merkittävän uransa ansiosta. Telegraphin mukaan hänen merkityksensä on valtava: "Hänen työnsä on pyhää."

Lähde: The Telegraph

http://www.telegraph.co.uk/culture/tvandradio/12115518/Sir-David-Attenborough-I-was-kept-off-TV-because-my-teeth-were-too-big.html

Iida Muhonen

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa