Maanantai, 9.12.2019 
Anna, Anne, Anni
Ulkomaat

Pariskunta järkyttyi: Heidän kaksosillaan onkin eri isät

  • Karjalainen
Vietnamilainen pari joutui hämmennyksen valtaan, kun selvisi, että heidän kaksivuotiailla erimunaisilla kaksosillaan onkin eri isät. Tutkijat ovat vahvistaneet tapauksen, kertoo muun muassa yhdysvaltalainen uutiskanava CNN.

Erimunaisuus eli ei-identtisyys tarkoittaa sitä, että kaksoset kehittyvät kahdesta munasolusta, jotka hedelmöittyvät eri siittiöillä. Sikiöt ovat perimältään erilaiset, kuten sisarukset yleensä. Samanmunaisuus ei identtisyys tarkoittaa sitä, että kaksoset syntyvät yhdestä hedelmöityneestä munasolusta sen jakautuessa kahdeksi alkioksi. Sikiöt ovat geneettisesti identtisiä.

Pari vei lapset DNA-testeihin Vietnamin pääkaupunkiin Hanoihin, kun heidän lähipiirinsä oli ihmetellyt, että lapset ovat erinäköisiä keskenään. Toisella on paksu ja kihara tukka, kun taas toisella on ohuet ja suorat hiukset. Testit todistivat, että sairaalassa ei ole tapahtunut sekaannusta vaan kaksosilla on sama äiti mutta eri isät.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Perheen kerrottiin yllättyneen paljastuksesta ja yrittävän etsiä keinoja käsitellä asiaa. Vietnamin uutistoimiston VNS:n mukaan perhe asuu Pohjois-Vietnamissa.

Kaksoset, joilla on eri isät, ovat harvinaisia. Nyt paljastunut tapaus on tiettävästi ensimmäinen Vietnamissa.

Lähde: CNN

http://edition.cnn.com/2016/03/07/health/twins-with-different-fathers-vietnam/index.html

Outi Laatikainen
Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa