play

Virustutkija Matti Jalasvuori kirjasi moottoripyörämatkallaan tieteen ajatusmaailmaa – "Törmään jatkuvasti siihen, että ihmiset ottavat kantaa asioihin, joista heiltä puuttuu kokonaiskäsitys"

Virustutkija Matti Jalasvuori kiersi muutama vuosi sitten Norjaa ja kirjoitti matkaltaan filosofista tiedekirjaa. "Pyöräni tankissa on varastoituna satoja miljoonia vuosia sitten ajasta ikuisuuteen kohonneita dinosauruksia, hyönteisiä ja kasveja, jotka paine ja lämpö ovat jalostaneet mustaksi ihmiskunnan pyörittäjäksi, kirjoittaa hän kirjassaan.

Virustutkija Matti Jalasvuori kiersi muutama vuosi sitten Norjaa ja kirjoitti matkaltaan filosofista tiedekirjaa. "Pyöräni tankissa on varastoituna satoja miljoonia vuosia sitten ajasta ikuisuuteen kohonneita dinosauruksia, hyönteisiä ja kasveja, jotka paine ja lämpö ovat jalostaneet mustaksi ihmiskunnan pyörittäjäksi, kirjoittaa hän kirjassaan. Kuva: Timo Mustalampi

Anne Repo

Miten avaruutta, elämän kehitystä tai geenejä, kvanttiteoriaa tai tekoälyä tulisi käsitellä niin, että mahdollisimman moni ne ymmärtäisi?