play

Keihäsvalmentaja Olavi Parjanen ruotii Suomen kärkiheittäjien tilanteet Aitiopaikalla-podcastissa Joensuun gp-kisojen alla – "Olympiafinaalissa nähdään kaksi suomalaista"

Jarmo Sieviläinen

Joensuulainen keihäsvalmentaja Olavi Parjanen on keskustelemassa Aitiopaikalla-podcastissa, joka käsittelee tällä kertaa keihäänheiton tilannetta Suomessa.

Podcastissa Parjanen sekä Karjalaisen toimittajat Jarmo Sieviläinen ja Kari Viljakainen ruotivat Suomen keihäänheittäjien tilanteita Joensuun gp-kisojen alla.

Käsittelyssä ovat Parjasen omien suojattien lisäksi olympialaisiin lähtevien suomalaismiesten otteet. Lassi Etelätalon ja Toni Kuuselan ohella katseet ovat Oliver Helanderissa ja Antti Ruuskasessa, jotka kamppailevat kolmannesta olympiapaikasta Joensuun gp-kisoissa.

Olavi Parjanen työskentelee keihäänheiton huippuseuravalmentajana Joensuussa.

Olavi Parjanen työskentelee keihäänheiton huippuseuravalmentajana Joensuussa. Kuva: Juha Inkinen

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Keskustelijoiden arvioinnit liikkuvat Tokion olympialaisten suomalaismahdollisuuksissa ja myös kotimaan tulevaisuuden lupauksissa – ja väläytelläänpä lajiin Itä–Länsi-kisaakin. Ohjelman lopussa perataan läpi urheilumaailman plussat ja miinukset.

Aitiopaikalla-ohjelma on kuunneltavissa Karjalaisen nettisivujen lisäksi aina keskiviikkoisin kello 18 Radio Rexissä. Radio-ohjelmassa on kuunneltavissa myös vieraiden suosikkibiisit.

Ohjelmassa muun muassa:

0–3 min: Joensuun gp-kisat, miesten keihäskisan odotukset "Oliver Helanderilta voi tulla reilusti yli 80-metrinen, ja toivottavasti Antti Ruuskasen tehot on kaivettu esiin ja nähdään yli 80 metriä"

3–5 min: Jami Kinnusen tilanne "odotan Jamia 80 metrin kerhoon – hän on rauhallisempi persoona kuin isänsä ja ukkinsa, mutta on samantyyppinen vauhtiheittäjä"

5–8 min: Antti Ruuskasen ja Oliver Helanderin tilanteet "Antilla lähentäjä on tiukilla, kun kovat heitot alkavat, nyt pitäisi päästä vauhdilla viivalle” ”Oliverilta toivon rentoutta suoritukseen"

8–12.30 min: Parjasen valmennettavien Saara Lipsasen ja Marjaana Heikkisen tilanteet "tuolikeihäs on erilainen maailma” ”Marjaana haaveilee paralympiavoitosta ja se on mahdollista"

12.30–19 min: Suomen keihäänheiton tilanne kärjen osalta "Helander voisi olla terveenä kärkiheittäjä, ja Kuusela heitti polvivaivan kanssa yli 85 metriä” ”Arvokisoissa venyvä Etelätalo perusteli rauhallisia kisojen aloituksia sillä, että on kiva heittää viimeisellä muista ohi"

19–25 min: Suomen hyvät nuoret lupaukset, Topias Laineen EM-kulta ja naisheittäjien tilanteet "Pariisin 2024 olympialaisiin Suomi saa myös naisheittäjän mukaan" "Aku Parviaiselta voi odottaa menestystä 19-vuotiaiden EM-kisoista"

25–27 min: Odotukset olympialaisiin Suomen osalta ja kansainvälisesti "uskon, että olympiafinaalissa nähdään kaksi suomalaista"

27–31 min: Olavi Parjasen valmennuskuviot ja suomalainen keihäsvalmennus "isossa kuvassa olemme huolestuneita keihäänheiton tilanteesta, kun määrät ovat vähentyneet nuorissa ja aikuisissa – alueelliset keihäskoulut ja seuratoiminta pitäisi saada toimimaan paremmin"

31–33 min: Keihäänheiton Itä–Länsi-asetelma Suomessa "Olisi hauska nähdä keihäänheiton Itä–Länsi-kilpailu, ja tällaisia uusia virityksiä tarvitaan"

33– min: Urheilumaailman plussat ja miinukset "Suomen yleisurheilussa on nähty nousua monella rintamalla – osa suomalaisista urheilijoista on saattanut jopa hyötyä koronatilanteesta, kun he ovat päässeet harjoittelemaan hyvin"

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi