play

Kuuntele podcast: Pohjois-Karjalan kaikkien aikojen nopein mies Santeri Örn, 21, päätyi pikajuoksijaksi vahingossa vain kuusi vuotta sitten – "Joku keksi, että käy Santeri juoksemassa sata metriä"

Jani Leinonen

Pohjois-Karjalan kaikkien aikojen nopein mies Santeri Örn, 21, vieraili Karjalaisen Aitiopaikalla-podcastissa. Örn kertoo podcastissa, miten hänestä tuli pikajuoksija puolivahingossa vain kuusi vuotta sitten.

Polvijärven Urheilijoita edustava Örn rikkoi viikko sitten 100 metrin juoksun Pohjois-Karjalan piirinennätyksen. Örnin 100 metrin ennätys kirjataan nyt lukemin 10,49. Kukaan muu pohjoiskarjalainen ei ole juossut niin kovaa.

Örnin tausta on sikäli poikkeuksellinen, että hän kokeili pikajuoksua ensimmäisen kerran vasta kuusi vuotta sitten 15-vuotiaana. Ensimmäinen kilpailu paljasti heti lahjakkuuden.

– Pikajuoksija minusta tuli puolivahingossa. Minun piti olla Outokummussa yleisurheilukilpailuissa toimitsijahommissa. Joku sitten keksi, että käy Santeri juoksemassa sata metriä. Aika oli 12 sekunnin havinoilla ja lajista ymmärtävät sanoivat, että tuossa juoksemisessahan voisi olla itua, Örn muistelee.

Kuuden vuoden harjoittelu on nostanut Joensuussa opiskelevan juoksijan jo sille tasolle, että hänellä on realistinen mahdollisuus taistella mitaleista Kalevan kisoissa elokuun lopussa Tampereella.

Örnin tavoitteena on nousta tulevina vuosina Suomen parhaaksi 100 metrin juoksijaksi sekä arvokisaedustajaksi.

Santeri Örnin tavoitteena on olla Suomen paras 100 metrin juoksija ja arvokisaedustaja.

Santeri Örnin tavoitteena on olla Suomen paras 100 metrin juoksija ja arvokisaedustaja. Kuva: Jarno Artika

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Podcastissa mm. seuraavaa:

0.30-5.00 Puolivahingossa pikajuoksijaksi 15-vuotiaaksi - "Jos sählynpeluulla 12 sekuntiin juokset, niin tuota kannattaisi ruveta treenaamaan"

5.00-13.00 Tulevaisuuden tavoitteena on olla Suomen paras pikajuoksija ja arvokisaedustaja.

13.00-18.00 Sadan metrin juoksun voi jakaa neljään osaan, Santeri Örnin vahvuus on maksimivauhti.

18.00-22.00 Mikä pikajuoksussa kiehtoo niin paljon, että olet valinnut sen elämäntehtäväksi? - "Jotain siistiä siinä on juosta kovaa"

22.00-27.00 Mitä polvijärveläisyys sinulle merkitsee? - "Olen saanut sieltä hyvät eväät elämään"

27.00- Suomalaisessa yleisurheilussa on kaikkiaan erinomainen pöhinä päällä

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi