play

Sulkeeko lakko kaupat? Kesko arvioi vaikutukset pieniksi, PAMin mukaan osa kaupoista voi mennä kiinni, esimerkiksi Joensuun Prisma ja Citymarketit

Joensuun Prisma on suurin PKO:n kaupoista.

Joensuun Prisma on suurin PKO:n kaupoista.

STT, Juho Lintula

Isot kaupan toimijat olivat vielä maanantaina lyhytsanaisia Palvelualojen ammattiliiton (PAM) mahdollisen lakon vaikutuksista. PAM antoi sunnuntaina lakkovaroituksen, joka koskee yli 185:tä toimipaikkaa, joissa työskentelee noin 20  000 työntekijää.

Jos helmikuun alkuun suunniteltu lakko toteutuu, se ei alkuvaiheessa juuri näy kuluttajille, arvioidaan Keskolta. Työsuhdeasioista vastaava johtaja Petteri Huovinen kertoi STT:lle, että Kesko pyrkii valmistautumaan mahdollisimman hyvin ennakkoon.

–  Joitakin tuotepuutoksia voi lakosta johtuen esiintyä, mutta tuotteille löytyy usein korvaava vaihtoehto, Huovinen sanoi Keskon viestinnän välittämässä sähköpostissa.

Lakot kohdistuisivat 25 varastoon 6.–9. helmikuuta sekä yli 160:een kaupan alan toimipaikkaan 9.–11. helmikuuta. Lakkojen piirissä olisi esimerkiksi K-Citymarketeja, Prismoja ja S-marketeja useilla paikkakunnilla.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Pohjois-Karjalassa lakko koskisi PAMin verkkosivuilta löytyvän listan mukaan Joensuun Prismaa sekä muita samassa yhteydessä toimivia osuuskaupan toimipisteitä, kaupungin molempia K-Citymarketeja sekä Lieksan Citymarketia.

Maakunnan pienemmistä kaupoista lakon piirissä olisivat Kiteen, Lieksan, Nurmeksen keskustan ja Outokummun S-marketit.

S-ryhmästä ei maanantaina haluttu arvioida, miten PAMin mahdollinen lakko vaikuttaisi logistiikkaan, tuotteiden saatavuuteen tai myymälöiden aukioloon.

–  Tällä hetkellä tavarantoimitukset kulkevat normaalisti, ja tuotteita on myymälöissämme ja varastoissamme aina useamman päivän tarpeisiin, kertoi päivittäistavarakaupan johtaja Sampo Päällysaho S-ryhmän viestinnän välittämässä sähköpostissa.

PAMin puheenjohtajan Annika Rönni-Sällisen mukaan lakonuhan alla olevat varastot pysähtyvät todennäköisesti kokonaan, jos lakko toteutuu.

–  Tavaraa ei lähde lakon aikana, Rönni-Sällinen sanoi STT:lle.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kaupoista osa on hänen mukaansa todennäköisesti kiinni, osaa pidetään auki esihenkilövoimin.

Rönni-Sällisen mukaan työntekijät varastoissa ja kaupoissa kuuluvat melko kattavasti PAMiin.

–  Kaikki eivät tietenkään kuulu, mutta meillä on hyvä edustus.

PAMin ja Kaupan liiton edustajat tapaavat valtakunnansovittelijan kanssa tiistaina. Kaupan alan nykyinen työehtosopimus umpeutuu 31. tammikuuta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi