Maanantai, 25.6.2018 
Uuno
Kotimaa

Karjalaisen Podcast

  • Jani Leinonen

Karjalaisen Hiukkasviihdytin-podcast halkaisee atomin ja korjaa sen pikaliimalla. Noljakan studiossa popkulttuurista keskustelevat Karjalaisen toimituksesta Jusa Hämäläinen, Olli Sorjonen ja Arttu Koistinen.

Kuudennessa osassa hyppäämme pelien maailmaan. Arttu on pelannut pikkupojasta saakka, Jusa löysi pelit uudelleen, ja Olli ei ole nörtti. Puhetta myös pelimaailman pelottavasta seuraavasta askeleesta, ensimmäisistä lanimuistoista ja pelien ikärajoista. Lopussa tietenkin perinteinen "Hiukkasviihdytin suosittelee".

Viidennessä osassa Olli kertoo saatananpalvonnasta Joensuun eräässä kiertoliittymässä. Nappaako Kranssi tai #TUOHI? Itkemme myös italialaisten futaajien perään, mamma mia! Lopuksi julkistamme suositukset, jotka ovat täyttä kiertoliittymärautaa.

Neljännessä osassa Hiukkasviihdyttimen laboratoriossa syynätään muun muassa Seppo Rätyä, Liperin painajaissikaa ja virolaista verkkodemokratiaa. Lisäksi pureskelemme makkaraa, joka ei kuseta. Lopuksi jo lakisääteisiksi kirnutut suositukset.

Kolmannessa jaksossa pohditaan, millaisia ihmiset ovat suoratoistopalveluiden käyttäjiä. Kolmikko kertoo, ovatko he itse "panttaajia" vai "ahmijia". Jaksossa puhutaan paljon musiikkivideoista, ja käsittelyssä on muun muassa Childish Gambinon uusi tuotos.

Lisäksi lätinää on tarjolla Ghostbuster-videosta, tamagotseista, Karate Kidistä, matkapuhelinten noususta ja poikabändeistä. Lopussa ohjelmassa on tietenkin perinteinen "Hiukkasviihdytin suosittelee".

Toisessa jaksossa käydään läpi 1980- ja 1990-luvun toimintaelokuvia sekä niiden jälkeläisiä: Arska-kyborgi olisi täydellinen isäpuoli, CIA rahoittaa toimintaelokuvia...

Kolmikko pohtii myös sitä, mitä kuuntelisimme ennen autonrenkaaseen pissimistä kosmoksen rannalla. Lopussa tietenkin perinteinen "Hiukkasviihdytin suosittelee".

Ensimmäisessä jaksossa suunnattiin katseet Ilosaarirockiin. Hiukkasviihdyttimessä pohditaan, onko Ilosaarirockin uusi maksuranneke uhka vai mahdollisuus. Lisäksi luvassa on tärpit tulevaan Rokkiin sekä muistelua kaikkien aikojen kovimmista keikoista.