Maanantai, 20.8.2018 
Sami, Samuli, Samu
Kotimaa

Karjalaisen Hiukkasviihdytin-podcast

  • Jani Leinonen

Karjalaisen Hiukkasviihdytin-podcast halkaisee atomin ja korjaa sen pikaliimalla. Noljakan studiossa popkulttuurista keskustelevat Karjalaisen toimituksesta Jusa Hämäläinen, Olli Sorjonen ja Arttu Koistinen. Kesäaikana podcast-studioon pääsevät myös Karjalaisen kesätoimittajat.

Hiukkasviihdyttimen 11. osassa äänessä ovat jälleen sormisuolasedät Jusa ja Olli. Hiukkasviihdytin laskeutuu jo alkavaan syksyyn käyden läpi menneen kesän kohokohtia: Porijazzia, Ilosaarirockia ja Ilosaaren laguunia. Tässä yhdennessätoista jaksossa Olli ja Jusa, nuo sormisuolamiehet, vaivaavat tarinaa myös pisataikinan sitkosta, shakkinyrkkeilystä ja AirBnb-majoituksesta.

Seitsenottelijakaksoset Hertta ja Jutta Heikkinen, 23, kertovat Karjalaisen Hiukkasviihdytin-podcastin kymmenennessä jaksossa, millaista on yhdistää tavoitteellinen urheilu muuhun elämään. Uhrauksia sisarukset eivät koe tekevänsä, mutta haastattelussa he myös kertovat, ettei urheilun ja ihmissuhteiden välillä tasapainoilu aina ole helppoa.

Yhdeksännessä osassa Hiukkasviihdyttimen tiedekammiossa Miia Ruuttula, Jusa Hämäläinen ja Arttu Koistinen keskustelevat häpeällisestä aiheesta eli graduista ja iloisesta aiheesta eli opiskelemisesta korkeakoulussa.  Kuinka pitkään nönnönnen vuoden opiskelija Jusa oli kirjoilla yliopistossa, ja miksi Arttu ei antanut Jack Kerouacin olla rauhassa? Ja voi, ne Kittilän *unkkarit!

Kahdeksannessa osassa Hiukkasviihdytin muuntautuu Tiukkiskiihdyttimeksi, kun studion valtaavat Tuuli Rantasalo, Emma Auvinen ja Milka Rissanen. Tuuli ei voi sietää somessa parisuhdettaan hehkuttavia pariskuntia, Emmaa ärsyttää tytöttelevät setämiehet ja Milka paljastaa liikenneraivonsa.

Seitsemännessä osassa äänessä ovat kesätoimittajat Tuukka Tuomasjukka, Katri Keskitalo ja Artemis Kelosaari. Tuukka herättelee keskustelua Arttu Wiskarista ja Vain elämää -sarjasta, Katri paljastaa menneisyytensä yltiödramaattisena HIM-fanina ja Artemis ikävöi vanhojen hyvien aikojen ylevää paatoksellisuutta. Keskustelussa myös Artemiksen viimesyksyinen esikoisromaani Omenatarha, eli kertomus huonoista miehistä.

Kuudennessa osassa hyppäämme pelien maailmaan. Arttu on pelannut pikkupojasta saakka, Jusa löysi pelit uudelleen, ja Olli ei ole nörtti. Puhetta myös pelimaailman pelottavasta seuraavasta askeleesta, ensimmäisistä lanimuistoista ja pelien ikärajoista. Lopussa tietenkin perinteinen "Hiukkasviihdytin suosittelee".

Viidennessä osassa Olli kertoo saatananpalvonnasta Joensuun eräässä kiertoliittymässä. Nappaako Kranssi tai #TUOHI? Itkemme myös italialaisten futaajien perään, mamma mia! Lopuksi julkistamme suositukset, jotka ovat täyttä kiertoliittymärautaa.

Neljännessä osassa Hiukkasviihdyttimen laboratoriossa syynätään muun muassa Seppo Rätyä, Liperin painajaissikaa ja virolaista verkkodemokratiaa. Lisäksi pureskelemme makkaraa, joka ei kuseta. Lopuksi jo lakisääteisiksi kirnutut suositukset.

Kolmannessa jaksossa pohditaan, millaisia ihmiset ovat suoratoistopalveluiden käyttäjiä. Kolmikko kertoo, ovatko he itse "panttaajia" vai "ahmijia". Jaksossa puhutaan paljon musiikkivideoista, ja käsittelyssä on muun muassa Childish Gambinon uusi tuotos.

Lisäksi lätinää on tarjolla Ghostbuster-videosta, tamagotseista, Karate Kidistä, matkapuhelinten noususta ja poikabändeistä. Lopussa ohjelmassa on tietenkin perinteinen "Hiukkasviihdytin suosittelee".

Toisessa jaksossa käydään läpi 1980- ja 1990-luvun toimintaelokuvia sekä niiden jälkeläisiä: Arska-kyborgi olisi täydellinen isäpuoli, CIA rahoittaa toimintaelokuvia...

Kolmikko pohtii myös sitä, mitä kuuntelisimme ennen autonrenkaaseen pissimistä kosmoksen rannalla. Lopussa tietenkin perinteinen "Hiukkasviihdytin suosittelee".

Ensimmäisessä jaksossa suunnattiin katseet Ilosaarirockiin. Hiukkasviihdyttimessä pohditaan, onko Ilosaarirockin uusi maksuranneke uhka vai mahdollisuus. Lisäksi luvassa on tärpit tulevaan Rokkiin sekä muistelua kaikkien aikojen kovimmista keikoista.