Keskiviikko, 23.9.2020 
Minja, Miisa, Mielikki
Tykkimiehen linnut

Kevätmuutto alkaa – harmaalokki nähtiin tänään jo Enossa

  • Hannu Kauhanen


Kyllä se kevät sieltä on tulossa. Tänään perjantaina 9. maaliskuuta iltapäivällä varmasti yksi jos toinenkin Kaltimon siltaa pitkin ajanut huomasi valokuupan päällä seisovan kookkaan, vaalean hahmon.

Harmaalokki, koko kevään ja vuoden ensimmäinen Pohjois-Karjalassa. Ainakaan muita havaintoja ei lajista alkuvuoden aikana ollut perjantain alkuiltaan mennessä Tiira-lintuhavaintopalveluun merkattu. Riemumieli varmasti täytti sydämiä, onhan tässä noita pakkasia ja vaihteeksi tänään taas lumisadetta riittänyt.

Ainakin yksi lokin nähneistä kääntyi ympäri, parkkeerasi sillan levikkeelle ja alkoi ottaa kevään airueesta kännykällään kuvia. Yllä olevaa kuvaa Enon harmaalokista on kropattu eli rajaamalla suurennettu melkoisesti, mutta kyllä lajin siitä tunnistaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Onnea vain enolaisille kevään ensimmäisestä muuttolinnusta. Eipä niitä juuri muita olekaan maakunnassa vielä nähty, lajeista kuitenkin harmaalokin lisäksi ainakin merikotka. On ehkä muitakin, mutta ei varmasti monia. Niin on vielä talvista, paksut hanget ja kaikki.

Mutta kyllä se tästä, harmaalokista.

Päivitetty 9.3. klo 17.00: Muutkin muuttolinnut näyttävät löytäneen tiensä Enoon tänään: Uimaharjussa nimittäin nähtiin telkkänaaras.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi