Tiistai, 10.12.2019 
Jutta
Tykkimiehen linnut

Metsäkurjenpolven ja lehtosinilatvan kukat aukenivat puutarhassa

  • Hannu Kauhanen

Vihreys ja vehreys vain voimistuvat ulkosalla, kevät eteni kesäksi kovalla vauhdilla. Luonnonsuojelualueen puutarha oikein rehottaa, kohta pitää suorittaa kesän ensimmäinen niitto.

Hieman jo eilisiltana torstaina 6. kesäkuuta viikate heiluikin, kun lipputangon ympärille istutettiin puutarhamultakerrokseen parikymmentä ensimmäistä valkotupakan tainta. Niitä tulee pihaan vielä useita kymmeniä lähipäivien aikana.

Tällä hetkellä puutarhan kukkiva valtalaji on voikukka, joita on enemmän kuin koskaan. Aivan näinä aikoina myös keltapäivänliljojen ja vuorikaunokkien kukat avautuvat.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Valkolehdokitkin ovat nupulla. Ensimmäinen metsäkurjenpolvi (yläkuvassa)  avautui muutama päivä sitten, nyt niitä on jo useita. Myös niin siniset kuin valkoisetkin lehtosinilatvat (alakuvassa) ovat availleet kukintojaan.

kurjenpolviblogi2

Pensaskerttu on laulanut aktiivisesti jo pian kolme viikkoa. Kirjosieppo vaikuttaisi laulun perusteella asettuneen naapurin pönttöön. Oman pihan pöntöstä kuuluu jo sinitiaisten poikasten ääniä.

Päiväperhosia on näkynyt vähän, mutta ihmekös tuo, kun on ollut päivät itse pihalta poissa. Tänä aamuna huomio kiinnittyi isoon oranssiin perhoseen, joka oli nastakehrääjä. Se on yöperhonen, joka kuitenkin lentää mielellään myös auringonpaisteessa päivisin.

Yöperhospuolella oli hieman aikaa hiljaista, mutta nyt lentoa alkaa olla taas. Saapa nähdä, mitä rysistä löytyy viikonloppuna.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa