Keskiviikko, 26.2.2020 
Nestori
RUN, SOILE, RUN

Puntut kintut

 • Soile Ketolainen

Joensuulainen Soile Ketolainen, 35, valmistautuu elämänsä ensimmäiseen juoksukilpailuun - Joensuu Runin 10 kilometrille - joka järjestetään 9. toukokuuta. Blogissaan Ketolainen kertoo, miten valmistautuminen Joensuu Runille sujuu.

3,5-vuotias poikani tiedusteli jokin aika sitten: "Milloin sinun mahasi pienenee?" Olen kertonut hänelle, että äiti yrittää saada mahan tasaiseksi kesään mennessä syömällä salaattia ja treenaamalla. Samaan hengenvetoon hän toteaa mahan vielä pömpöttävän ja tiedustelee: ”Onko maha kesällä tasainen?” Seuraa jatkokysymys: entä keväällä? Siinäpä minulla arjen motivaattori!

Tarina kertoo, että jalkani ovat lapsena olleet ”puntut kintut”. Itse olen nimen keksinyt, ja samalta ne kyllä edelleen tuntuvat. Kävin muutaman TFW-treenipäivän jälkeen kokeilemassa, miten pidempi (lue 10-minuuttinen) juoksulenkki kävelyn päälle tuntuu.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Juoksuvalmentajani Tomi kertoi, että ensimmäinen puoli vuotta juoksua on varmasti raskasta. Voin allekirjoittaa. Tomi kertoi myös, että kiinteydyn todennäköisesti ensin käsistä ja jaloista. Sehän lohdullista - jospa jalat eivät tuntuisi useiden juoksulenkkien jälkeen kohta enää niin puntuille.

Joensuu Runiin on vain kolme kuukautta aikaa. Tavallaan aikaa on reilusti ja tavallaan ei. Arjen aikatauluttaminen on tämän projektin myötä muuttunut palapelin rakentamiseksi. Kun lapset ovat isällään, minä täytän illat ja aamut treeneillä. Poikien ollessa minulla pidän lepopäiviä.

Kokonaisuutena arki rullaa näin hyvin, ja minulla on vahva tunne tämän projektin onnistumisesta. Toivottavasti saan Joensuu Runille paljon kanssajuoksijoita.

Aiemmin aiheestaKohti Joensuu Runia -juttusarja alkaa: Soile Ketolainen aloittaa juoksemisen nollista ja pyrkii kehittymään itsensä voittajaksi

Tammikuussa aloitin myös avantouinnon Joensuun Jääkarhuilla tasapainottamaan lenkkien väsyttämää kroppaa. Oli yllätys, miten nopeasti keho tottuu kylmään.

Treenin jälkeen kylmä-kuuma-yhdistelmä toimii sekä stressin lievittäjänä että kropan palauttajana. Jos olet miettinyt avantouintia, niin voin suositella testaamista lämpimästi - vai pitäisikö sanoa tässä tapauksessa kylmästi.

Toinen keskustelu samaisen pikkuherrani kanssa. ”Voisiko äitin mahassa olla vauva, haluan pikkusiskon?” Ilmeisesti mahani pömpötti, koska tällainen kysymys. Kysyn vastakysymykseksi että ”Mistäs sinne vauva saataisiin?”

Nokkelan poikani kommentti tähän oli ”Ostetaan rismasta niitä vauvasiemeniä, oon nähnyt niitä siellä?” Jepjep! Väärinkäsityksen välttämiseksi, vauvaa ei ole tilauksessa, juoksukunto taas on!

Matkaani kohti kymppiä pääset seuramaan myös Instagram-tilien @joensuurun ja @runsoilerun kautta.

kuva3

juoksumaisema

jaakarhut

Edellinen blogikirjoitus:

"Juoksemisen mestariksi en tämän kevään aikana ehdi, mutta olen kuitenkin päättänyt juosta koko kympin"

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa

Luetuimmat

 1. Poliisi epäilee: Alle 18-vuotias nainen raiskattiin ravintolaillan jatkoilla Kontiolahden kunnan alueella

 2. Siun sote: Kaksi legionelloositapausta todettu ikäihmisten hoivakodissa Lieksassa - todennäköisin tartunnan lähde on lämminvesijärjestelmä

  TILAAJILLE 
 3. Työtuomiostuimen päätös voi mullistaa pelastustoimen – Pahimmillaan tapahtuu henkilö- ja omaisuusvahinkoja, pelkää pelastusjohtaja Markus Viitaniemi

  TILAAJILLE 
 4. Jokipoikien pääomistaja Henry Rösch avoimessa ja laajassa haastattelussa: Mestis-seurat ovat todella kypsiä – "ei meille ole tullut rahaa liigalta"

  TILAAJILLE 
 5. "Se on hieno hetki, kun leivän laittaa vihdoin uuniin ja höyry alkaa nousta" – Kotileipurin Herkkupaja ei pyynnöistä huolimatta toimita…

  TILAAJILLE 
 6. Joensuun Prismassa pelattu kenokuponki toi 200 000 euron voiton - voittaja ei ole ilmoittautunut Veikkaukselle eikä välttämättä tiedä koko asiasta

 7. Kohutulla Tohmajärven sivistyskeskuksella pidettiin avointen ovien ilta - "Minusta täällä ei ole isoja ongelmia, ei edes ongelmia"

  TILAAJILLE 
 8. Vanhemmat huolestuivat nuuskan käytöstä Heinävaaran koulussa, avuksi valistustunti - "Oli todella tarpeellinen, koska sain tietää, mitä nuuska aiheuttaa"

  TILAAJILLE 
 9. Matkaa suunnittelevien kysymykset koronaviruksesta ruuhkauttavat turhaan Siun soten puhelinpäivystystä - ajantasaisinta tietoa saa THL:n verkkosivuilta

 10. Syyttäjä vaatii Jari Sillanpäälle 8–9 kuukauden ehdollista vankeutta seksuaalirikosjutussa – Hyväksikäyttöepäily: Viihdetaiteilija ja hieroja harrastivat seksiä, lapsi otti kuvia