Lauantai, 17.11.2018 
Einari, Eino
Matkailu

Rullaten maailmalla

  • Jyri Peltoniemi
  • Jyri Peltoniemi
Menorcan saaren yksi suurimmista kaupungeista on Ciutadella, jossa kadut ovat mukavan tasaisia. Näkymä hotellin parvekkeelta on kaunis. Menorcan saaren yksi suurimmista kaupungeista on Ciutadella, jossa kadut ovat mukavan tasaisia. Näkymä hotellin parvekkeelta on kaunis.

Liikuntarajoitteisten matkailu on aihe, joka kiinnostaa matkanjärjestäjiä - eikä ihme.
Väestön ikääntyessä ja suurten ikäluokkien vanhentuessa on Suomessa tulevaisuudessa ensimmäistä kertaa suuri joukko ihmisiä, joiden liikuntakyky on ainakin osittain rajoittunutta, mutta jotka ovat kuitenkin tottuneita viettämään lomia ulkomailla.

Baleaarien saaret Ibiza, Mallorca ja Menorca sekä Katalonian pääkaupunki Barcelona eivät välttämättä ole kaikkein eksoottisimpia matkailukohteita. Hieman jännittävämmäksi matka kuitenkin muuttuu, jos se tehdään omatoimimatkana käyttäen kulkuneuvoina lentokoneita, lauttoja, linja-autoja, takseja, metroa, köysirataa - ja kaikki pyörätuolilla liikkuen.

Espanjassa on panostettu liikuntarajoitteisten matkailuun paljon, ja se näkyy.
Esteetön kulku on jopa paremmin huomioitu kuin Suomessa.
Esimerkiksi Barcelonan kaduista yli 90 prosenttia ja linja-autoista jopa 97 prosenttia on rakennettu liikuntarajoitteisille sopiviksi. Myös ihmisten ja turistikohteiden henkilökunnan avuliaisuus on merkillepantavaa. Erityisesti Barcelonan ja Ciutadellan keskustat ovat mukavan tasaisia pyörätuolin, rollaattorin tai lastenvaunujen kanssa liikuttaessa.

Lue lisää sunnuntain Karjalaisesta.

Artikkeliin liittyvät

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa