play

Kuuntele Aitiopaikalla-podcast: Lieksalaislähtöinen Petter Kukkonen, 41, paljastaa valmentajauransa rankkoja vaiheita ja FIS:n epäkohtia

Jarmo Sieviläinen

Karjalaisen Aitiopaikalla-podcastissa perehdytään yhdistetyn valmentajana tunnetun Petter Kukkosen, 41, kanssa hänen tuoreen kirjansa Pettymyksen anatomia sisältöön ja tänään alkaneisiin Planican MM-hiihtoihin.

Lieksalaislähtöisen Kukkosen kanssa ohjelmassa on keskustelemassa Karjalaisen urheilun tuottaja Jarmo Sieviläinen.

Kukkonen kertoo podcastissa kirjaprojektinsa taustoista, valmentajauransa välillä rankoistakin vaiheista ja mäkihyppypukujen epäkohdista, joiden tiimoilta hän on kritisoinut Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n toimintaa.

– Valmentajana raskasta kuormaa tuli esimerkiksi matkustelusta, perheestä erossa olosta, julkisen työn paineista, Tapio-isän aivosyövästä ja oman pään sisällä olevasta suorittajan mielestä, Kukkonen pohtii ohjelmassa.

Petter Kukkonen paljastaa kirjassaan, että vuosi sitten olympialaisten alla hän oli lakimiesten kanssa miettimässä, miten Seefeldin maailmancupissa voitaisiin tehdä isku maajoukkueisiin, jotka tekivät Itävallan lain vastaista kilpailumanipulaatiota mäkihyppypuvuilla. Kukkonen ja kumppanit olivat keränneet todisteita, mutta paikallinen syyttäjänvirasto ei ryhtynyt lopulta toimiin.

– Olisi ollut kiva mitata, miten ulkopuolinen taho näkee tilanteen, eli onko kyseessä kilpailumanipulaatio ja korruptoitunut toiminta. Ratsia olisi tullut viikko ennen olympialaisia, mikä olisi ollut aikamoinen pommi yhdistetyssä ja etenkin mäkihypyssä.

Kukkonen näkee, että sääntöjen vastaisia hyppypukuja nähdään edelleen etenkin mäkihypyssä.

– Yhdistetyn puolella tilanne näyttää paremmalta, mutta mäkihypyssä on ylilyöntejä ja ihmetyttää, miksi muutamia pukuja ei voida tarkistaa, kun ne ovat selkeästi yli rajojen.

Kukkosen kanssa ohjelmassa perataan läpi yhdistetyn tilannetta lajina ja Suomen yhdistetyn urheilijoiden mahdollisuuksia Planican MM-kisoissa. Samalla pohditaan kiteeläiskasvatti Perttu Reposen tilannetta, hiihtolajien nousua ja hiipumista Lieksassa sekä kirjailijana ja Ylen asiantuntijana toimivan Kukkosen nykykuulumisia.

Ohjelmassa käydään myös läpi tuttuun tapaan ajankohtaiset urheilumaailman plussat ja miinukset.

Keskiviikkoisin julkaistavat Aitiopaikalla-podcastit löytyvät osoitteesta karjalainen.fi/podcast ja Spotifysta. Ohjelman radioversio on kuunneltavissa Radio Rexistä keskiviikkoisin kello 18.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi