play

Kuuntele Aitiopaikalla-podcast: Joensuuhun muuttanut JoMan tähtipelaaja Johanna Pirskanen, 19, aloittaa kauden uudessa ulkopeliroolissa – "Sotkamossa harjoittelu meni välillä yli"

Jarmo Sieviläinen

Karjalaisen Aitiopaikalla-podcastissa perehdytään pesäpallokauteen Joensuun Mailan naisten tähtipelaajan Johanna Pirskasen, 19, kanssa. Karjalaisen toimittajista äänessä ovat Jarmo Sieviläinen ja Jani Leinonen.

Pirskanen kertoo ohjelmassa, miksi halusi jatkaa JoMassa, millaista on ollut Vuokatin vuosien jälkeen Joensuussa ja mitkä ovat joukkueen tavoitteet tämän kauden Superpesiksessä.

Viime kaudella kopparina pelannut Pirskanen nähdään tällä kaudella isossa roolissa polttolinjassa.

– Halusin katsoa vielä linjapelaamisen kortin, koska koen, että minulla on siihen paljon annettavaa ja haluan lunastaa potentiaalini ulkopelissä. Mutta ei minulle ole suurta väliä, missä pelaan, kunhan en enää joudu etukentälle tai lukkariksi, Pirskanen pohtii ohjelmassa.

Pirskanen pelasi lukkarina Siilinjärven Pesiksessä vuonna 2019.

– Se on vaativa pelipaikka eikä minulla ollut siihen vaadittavaa paloa. Juniorina kävin kokeilemassa jokaisella ulkopelipaikalla.

– Olen nuori pelaaja, ja haluan kehittyä ja pelata isossa roolissa. Joensuussa suorituspaikat ja valmennus ovat priimaa, meillä on mukava joukkue ja minulla on ollut hyvä olla, joten päätin jatkaa täällä, seuraavaksi terveystieteiden opintoihin Jyväskylän ja Oulun yliopistoihin hakenut Pirskanen kehuu.

Ohjelmassa käsitellään myös muun muassa JoMan naisten huhtikuista Espanjan leiriä ja sarjapeliä ja miten JoMan naisten kiinnostusta saataisiin lisättyä.

– Pelaamme viihdyttävää pesäpalloa ja meillä on kiinnostavia pelaajia. Kannattaa seurata esimerkiksi taitavan lukkarin Veera Toikan ja läpilyöntiuhkan omaavan ja läpimurtoa tekevän Noora Pasin otteita, Pirskanen vinkkaa.

Ahkerana ja tunnollisena harjoittelijana tunnettu Pirskanen omaa mainiot kentällemeno- ja etenemistaidot.

– Sotkamossa harjoittelu meni välillä yli, kun oli kova tahti myös lukio-opinnoissa ja asuin ensimmäistä kertaa yksin. Kehityin koko ajan, mutta Joensuussa harjoitusmäärä on ollut paljon fiksumpi, ja fysiikkatesteissä onkin tullut parannuksia.

– Omalla ajalla katson paljon videoita ePesiksestä. Etenkin, miten pelaajat lyövät vaihtotilanteissa ja mitä kuviota minua vastaan pelataan, kun olen lyömässä, Pirskanen kertoo.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Podcastin loppuosuudessa puidaan ajankohtaisia plussia ja miinuksia urheilusta.

Kaikki Aitiopaikalla-ohjelman jaksot ovat kuunneltavissa verkossa osoitteessa karjalainen.fi/podcast, ja ohjelmat löytyvät myös Spotifysta.

Uudet jaksot julkaistaan aina keskiviikkoisin. Nostoja ohjelmasta on kuunneltavissa Karjalainen Sykkeessä keskiviikkoisin kello 15–16.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi