Sunnuntai, 12.7.2020 
Hermanni, Herkko
Urheilu

Räikkönen lähellä Mercedeksen vauhtia Barcelonan harjoituksissa

  • STT
Nico Rosberg kellotti nopeimman kierrosajan Barcelonassa. LEHTIKUVA/AFP Nico Rosberg kellotti nopeimman kierrosajan Barcelonassa. LEHTIKUVA/AFP
Ferrari näyttää Venäjän gp-viikonlopun pienen notkahduksen jälkeen palanneen omalle tasolleen Espanjassa. Kimi Räikkönen oli toiseksi nopein Barcelonan perjantai-iltapäivän harjoituksissa eikä jäänyt kovin kauas kärkimies Nico Rosbergista.

MM-sarjaa johtava Mercedes-kuski Rosberg kellotti päivän kärkiajan, josta Räikkönen jäi 0,254 sekuntia. Molemmat tekivät parhaat aikansa pehmeillä renkailla.

Aamupäivällä nopein oli Räikkösen tallitoveri Sebastian Vettel, jonka ajan Rosberg alitti iltapäivällä 29 tuhannesosasekunnilla. Vettel oli iltapäivällä neljäs. Mercedeksen Lewis Hamilton oli harjoitusten kolmanneksi nopein, mutta jäi 0,7 sekuntia Rosbergista.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Tuntuu että viikonloppu lähti käyntiin vähän paremmin (kuin Venäjällä). Renkaat on helpompi saada toimimaan. Vielä on töitä tehtävänä ennen kuin olemme 100-prosenttisen tyytyväisiä, mutta ainakin olemme päässeet lähelle sitä, Räikkönen kertoi.

Katalonian rata näyttää sopivan italialaistallille, sillä ero Mercedekseen oli melko pieni.

- Jos vertaa muihin perjantaihin, niin ehkä olemme nyt lähempänä. Auto ei ole hassumpi mutta voimme yhä parantaa, Räikkönen tuumi.

- Rata on aika liukas joissain paikoissa. Olosuhteiden takia ei ole helppo saada renkaita kestämään, mutta se on sama kaikille.

Räikkönen kutsuttiin iltapäivällä varikolle polttoainejärjestelmän ongelman takia, mutta hän pääsi nopeasti takaisin radalle.

Bottas tyytyväinen pitkiin vetoihin

Valtteri Bottas oli Williamsillaan harjoitusten 11:s jäätyään kärjestä vajaat 1,8 sekuntia. Bottas oli tyytyväinen autonsa käyttäytymiseen pitkässä vedossa.

- Vauhti keskikovilla renkailla pitkällä vedolla oli aika hyvää, mutta renkaiden kuluminen on edelleen meille ongelma. On vaikea selvittää kisaa kahdella pysähdyksellä, Bottas kertoi.

- Voimme varmasti parantaa tästä. Huomisesta aika-ajosta tulee erittäin tasainen, pienetkin parannukset auttavat.

Bottas uskoo Williamsien taistelevan kolmosrivin paikoista.

- Meidän ja Red Bullin välille tulee varmasti hyvin tasaista.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi