Maanantai, 22.7.2019 
Leena, Matleena, Lenita
Jääkiekko

Video: Ruotsin jättiperintö matkalla Joensuuhun - harjoitushalli pykälää lähempänä

  • Renne Ohtonen

Media

Joensuun uuden harjoitusjäähalliprojektin eteneminen on ottanut hiljattain harppauksia eteenpäin.

 

Onttola-säätiö on saanut suuren perinnön Urho Heikkisen muistorahastoon Kärstin Hagström-Heikkisen kuolinpesältä. Jokipoikien junioritoimintaan kohdistettu raha ei ole vielä konkreettisesti tullut, mutta sen on määrä saapua loka-marraskuun aikana.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

– 20. syyskuuta kysyimme tarkempia tietoja Ruotsista, ja pesänjakaja ilmoitti ajankohdan, joka oli ”pari kuukautta”. Pesänselvitys ja realisointi vievät kuitenkin oman aikansa, Kärstin Hägström-Heikkisen rahaston hoitokunnan puheenjohtaja Mauri Haapalainen kertasi maanantaina ja muistutti myös valuutan vaihtumisen vaikuttavan.

Täysin tarkkaa summaa eivät edes Onttola-säätiön edustajat tiedä, mutta tiettävästi se on noin 10–15 prosenttia uuden harjoitushallin arvioidusta 2–3 miljoonan euron kokonaiskustannuksista. Haapalainen sanoo, että pesänjakaja on antanut ylä- ja alamäärän sisältämän haarukan.

– Valtaosa perinnöstä menee hallihankkeen rahoittamiseen, mutta rippeitä jää myös muuhun juniorijääkiekkoilun tukemiseen, Haapalainen arvioi.

Haapalaisen mukaan perinnön kohdistaminen jäähallihankkeeseen edellyttää hallin nimeämistä Urho Heikkisen mukaan sekä sitä, että rakennustyöt Mehtimäellä alkavat viimeistään vuonna 2018.

Urho Heikkisen areena -nimeä kantavan projektin töitä helpottaa se, että jo nykyistä harjoitushallia rakentaessa alueelle oli kaavoitettu tila toisenkin hallin rakentamiselle. Tuolloin se jäi kuitenkin syntymättä.

Harjoitushalli tulee todella tarpeeseen, sillä harjoitusvuorot ovat olleet kiven alla jo pitkään. Inhimillisten harjoitusaikojen saamiseksi on jouduttu kulkemaan lähikuntien halleihin.

Joka tapauksessa Jokipoikien juniorityö saa perintörahat käyttöönsä, tuli uutta hallia tai ei. Onttola-säätiö on muutenkin ollut mukana tukemassa junioritoimintaa jo pitkään.

Toiminnanjohtaja Jarmo Mustosella ja hallituksen varapuheenjohtaja Mika Vähäniityllä onkin mielessä jo rutkasti kohteita, joihin rahalahjoitus tulee tarpeeseen.

Lisää aiheesta tiistain Karjalaisessa.