Maanantai, 25.1.2021 
Pauli, Paavo, Paul
Urheilu

Suomalaishiihtäjät lähtevät takaa-ajoon Tour de Skillä

  • STT
Miesten kiertueella Matti Heikkinen on 12:ntenä ennen 15 kilometrin takaa-ajohiihtoa. LEHTIKUVA/AFP Miesten kiertueella Matti Heikkinen on 12:ntenä ennen 15 kilometrin takaa-ajohiihtoa. LEHTIKUVA/AFP
Krista Pärmäkoski lähtee maastohiihdon Tour de Ski -kiertueen neljännelle etapille 38 sekunnin päässä kiertuetta johtavasta Ruotsin Stina Nilssonista. Nilsson on voittanut kiertueella kaksi kisaa kolmesta, mutta 10 kilometriä vapaalla hiihtotavalla ei välttämättä ole sprinttihiihtäjän paras matka.

- Mitään ei ole isommin vielä ratkaistu, kiertueella neljäntenä oleva Pärmäkoski ennakoi.

Nilssonin ja Pärmäkosken välissä on kova norjalaiskaksikko Heidi Weng-Ingvild Flugstad Östberg.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Päävalmentaja Reijo Jylhä on tyytyväinen suomalaisnaisten asemiin. Pärmäkosken takana Anne Kyllönen on kahdeksantena, Laura Mononen yhdeksäntenä, Kerttu Niskanen 16:ntena ja Aino-Kaisa Saarinen 27:ntenä.

Kyllönen hiihti eilisessä yhdistelmäkilpailussa kauden parhaan vapaan hiihtotavan kilpailunsa, mikä lupaa hyvää tälle päivälle. Vajaat kymmenen sekuntia hänen peräänsä starttaa Mononen.

Naisten kympin takaa-ajo alkaa tänään kello 12.30 Oberstdorfissa.

Miesten 15 kilometrin takaa-ajossa Matti Heikkisen on lähdettävä matkaan pienellä riskillä. Valmentaja Toni Roposen mukaan Heikkisen on otettava edellään lähtevät Maurice Manificat ja Didrik Tönseth heti alkumatkasta kiinni, jotta saa heistä vetoapua kärjen tavoittamiseen. Manificat lähtee kymmenen sekuntia Heikkisen edellä, vapaan hiihtotavan osaamistaan parantanut Tönseth seitsemän sekuntia edellä.

Takaa-ajettavaksi starttaa Venäjän Sergei Ustjugov, joka on voittanut kiertueen kolme ensimmäistä starttia.

Suomalaisia mieshiihtäjiä on mukana enää kaksi. Eilen kaatumisessaan kovia okenut Perttu Hyvärinen on kokonaistilanteessa 28:ntena lähes neljän minuutin päässä kärjestä.

Miesten takaa-ajohiihto alkaa kello 13.45.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi