Tiistai, 29.9.2020 
Mika, Mikko, Miika
Urheilu

Latvala onnekkaasti Ruotsin MM-rallin kärkeen

  • STT
Toyota-kuljettaja Jari-Matti Latvalan toiveet Ruotsin MM-rallin voitosta olivat lauantai-iltana jo viittä vaille hautautuneet, kun Karlstadin raviradalla alkoi tapahtua.

Kisa sai dramaattisen käänteen, kun yli 43 sekunnin johtoasemassa ollut Hyundai-kuljettaja Thierry Neuville rysäytti päivän viimeisellä näytösluonteisella yleisöerikoiskokeella reunavalliin ja joutui keskeyttämään. Näin Latvala nousi piikkipaikalle ennen sunnuntain kolmea viimeistä erikoiskoetta.

–  Se oli melkoinen sokki. Olin poistumassa erikoiskokeelta ja samalla näin kun Hyundai osui betoniporsaaseen. Tajusin että se oli Neuville. Huomasin heti, että pyörä taittui alle, Latvala kertoi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Sunnuntain suunnitelmat heilahtivat kerralla uuteen asentoon. Latvalan ensimmäistä osakilpailuvoittoa Toyota-kuskina uhmaa 3,8 sekunnin päässä vaaniva virolainen Ford-pilotti Ott Tänak.

–  Nyt täytyy miettiä tarkkaan tallipäällikön kanssa mikä on taktiikka. Pidetäänkö podium-paikka vai yritetäänkö ajaa voitosta, Latvala pohdiskeli viitaten palaveriin Tommi Mäkisen kanssa.

–  Kokonaisuutena ollaan jo reilusti yli tavoitteen. Nyt on vain pidettävä pää kylmänä.

.

Latvala ehti jo kertaalleen hukata voittosaumansa lauantain viimeistä edellisellä pikataipaleella, kun kuluneet renkaat ja Kris Meeken ulosajon aiheuttama hidaste antoivat Neuvillelle 11,7 sekuntia lisää etumatkaa.

Aamulla Latvala pakkasi autoonsa mukaan kaksi vararengasta muiden mennessä yhdellä.

–  Autoon jäi liikaa painoa ja menetin aikaa pitkissä kaarteissa, hän kertoi.

Lauantaina nähtiin sellainenkin erikoisuus, että Knonin erikoiskokeen toinen ajokerta jouduttiin perumaan liian vaarallisena. Keskinopeudet nousivat yli 137 kilometritunnin.

–  En ole koskaan ennen ajanut MM-tasolla noin nopeaa erikoiskoetta, mutta ei se minusta ollut vaarallinen, Latvala sanoi.

–  Mutta ymmärrän päätöksen siinä mielessä, että keskinopeus ei saa mennä yli 140 km/h. Toisella ajokerralla se olisi mennyt yli.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi