Keskiviikko, 24.4.2019 
Pertti, Albert, Altti
Yleisurheilu

Jyrki Blom on Antti Ruuskasen uusi valmentaja

  • Heikki Arppi
  • Iris Hahn
Antti Ruuskanen ja Jyrki Blom lämmittelivät keskiviikkona Kuopion klassillisen lukion jumppasalissa ennen siirtymistään viereiseen Kuopio-halliin. Antti Ruuskanen ja Jyrki Blom lämmittelivät keskiviikkona Kuopion klassillisen lukion jumppasalissa ennen siirtymistään viereiseen Kuopio-halliin.
Keihäänheiton Euroopan mestarin, Antti Ruuskasen uusi valmentaja on moninkertainen SM-mitalisti ja Kuopion urheiluakatemian heittovalmentaja Jyrki Blom.

Blomin parhaat kilpailut osuivat vuosiin 1985-87, jolloin hän voitti kolme mitalia Kalevan kisoissa ja oli EM-kisoissa neljäs.

Kesän EM-kisoihin, ensi vuoden MM-kisoihin ja vuoden 2020 olympialaisiin Tokioon tähtäävä Ruuskanen on ollut toista vuotta sivussa vuoden 2016 syksyllä tehdyn olkapääleikkauksen vuoksi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Luotan Jyrkin kokemukseen, että saan tälläkin iällä heiton ongelmalliseen loppuvaiheeseen parannusta, Ruuskanen uskoo.

Blom myöntää, että Ruuskasen tarjotessa valmentajan tehtävää hänelle, piti istahtaa hetkeksi miettimään.

- Sitten innostuin. Kyseessähän on iso haaste minulle valmennuksellisesti ja uskon pystyväni myös hyvin keihäänheiton tuntevana myös antamaan Antille jotakin.

- Tiedän myös tunteen, kun leikkauksesta toipuva urheilija yrittää löytää uudelleen luoton kätensä toimivuuteen.

- Antilla on ollut urallaan neljä huippuvalmentajaa. Hän on fyysisesti uransa parhaassa kunnossa. Tekniikkaan haemme sen sijaan paljon parannusta.

Ruuskanen matkustaa torstaina Turkin viimeistelyleirille. Blom lentää ensi viikolla perässä.