Torstai, 15.11.2018 
Janika, Janita
Jalkapallo

Kotikisojen tuska ei unohdu mutta hälvenee – Costa Rican lyöneen Brasilian fanit uskovat taas MM-menestykseen

  • Heikki Löfman
  • Heikki Löfman
Rio de Janeirosta Venäjälle matkanneet Meteus (vas.), Otavio ja Pedro Teixeira uskovat Brasilian mestaruuteen. Rio de Janeirosta Venäjälle matkanneet Meteus (vas.), Otavio ja Pedro Teixeira uskovat Brasilian mestaruuteen.

Brasilialaisfanien sambameininki on Pietarissa täynnä itseluottamusta.

Neljän vuoden takainen MM-kotikisakatastrofi ei pyyhkiydy muistoista täysin koskaan, mutta maan jalkapallojoukkueen kannattajat katsovat luottavaisina tulevaisuuteen – myös lähi sellaiseen.

– Eihän sitä Saksa-peliä voi unohtaa. Se oli liian paha pala, kova paikka koko maalle. Mutta nyt joukkue on neljässä vuodessa saanut kasattua taas itseluottamusta, ja uskomme, että menemme pitkälle täällä Venäjällä, sanovat Sao Paulosta kisoihin matkanneet Swirai Oliveira ja Cesar Amiendolara.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Juttu jatkuu kuvan jälkeen:

Fanit2Swirai Oliveira (vas.) ja Cesar Amiendolara sanovat Brasilialla olevan taas menestykseen tarvittavaa itseluottamusta.

Myös Ponta Grossasta Pietariin saapuneet Fernando Scheffer ja Camila Gobbo Antunes uskovat "Selecaon" mahdollisuuksiin.

– Emme ikinä unohda sitä, mitä kotikisoissa kävi. Se oli monella tapaa ihmeellinen ilta – jotain, mitä emme olleet urheilussa koskaan aiemmin nähneet. Mutta uskon sen tehneen hyvää tälle joukkueelle. Nyt heillä on aiempaa suurempi tarve näyttää ja palauttaa maan jalkapallokunnia.

– Meillä onkin tässä turnauksessa hyvä sauma menestyä, joskin nämä kisat ovat vähän erilaiset. Täällä on paljon pienempiä jalkapallomaita, jotka ovat sitkeitä ja valmiita yllätyksiin, Scheffer pohtii.

Rio de Janeirosta Venäjälle matkanneet Teixeiran veljekset Pedro, Otavio ja Mateus ovat yhtä mieltä siitä, miten Brasilialle kisoissa käy.

– Voitamme mestaruuden. Muuta vaihtoehtoa ei ole, veljekset kommentoivat Pietarin stadionilla vain hetki ennen Costa Rica -ottelun "kick offia".

Ottelun jälkeen brassifaneilla oli syytä pietarilaiseen juhannusaaton juhlaan, kun supertähtien Philippe Coutinhon ja Neymarin lisäajan maalit takasivat ottelussa palloa lähes 70-prosenttisesti ja yli 20 maalintekoyritystä tehneelle Brasilialle 2–0-voiton viime MM-kisojen yllättäjämaa Costa Ricasta, joka on jo ulkona Venäjän MM-kisojen jatkopeleistä.

Fanit1Fernando Scheffer ja Camila Gobbo Antunes eivät ole unohtaneet neljän vuoden takaista Saksa-tappiota, joka oli poikkeuksellinen maan jalkapallohistoriassa.