Tulosta tämä sivu
Jalkapallo

Jipolle maukkaan vierasvoiton laukonut Mäkirinne: "Oli tärkeä osuma"

Miko Mäkirinne kasvatti kauden maalisaldonsa kymmeneen. Miko Mäkirinne kasvatti kauden maalisaldonsa kymmeneen.
Jalkapallon Kakkosessa Jippo paranteli sarja-asetelmiaan 1-0-vierasvoitolla Vaajakoskella, kun Miko Mäkirinteen kauden kymmenes osuma ottelun 78. minuutilla oli tarpeeksi kaatamaan FC Vaajakosken. Oikealta laidalta Ville Teräsrannan antama maanuoliainen pysähtyi vasta Mäkirinteen kohdalla, joka takatolpalta laittoi pallon maaliin.

- Oli tärkeä osuma. Nyt on kasassa saman verran häkkejä kuin viime kaudella sarjatasoa alempana. Henkilökohtainen minitavoite on saavutettu, tuumaili tyytyväinen maalintekijä Mäkirinne.

Pelin ensimmäinen puolisko oli vaisua peliä molemmilta. Jirko Sorsa torjui pari FCV:n puolivaarallista maalipaikkaa, ja Jippo ei joutunut takaa-ajoon. Jippo puolestaan ei juuri kotijoukkueen maalia hätyytellyt. Tilanteet karkasivat yli tai ohi maalin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Eniten väriä peliin alussa toi muutama Jippo-fani, jotka hekin vasta avasivat äänijänteitään.

- Avausjaksolla pelattiin liikaa pystyyn. Toisella vaihdettiin enemmän pelin rakenteluun keskeltä. Tuuraavat valmentajat olivat hyvin tilanteen tasalla, totesi tällä kertaa katsomosta istunut päävalmentaja Jouni Lehtimäki.

Hän ja apuvalmentaja Sasha Anttilainen saivat edellisessä pelissä katsomokomennuksen ja olivat nyt toimitsijakiellossa. Näin pelissä vastuullisina toimivat maalivahtivalmentaja Jussi Nevalainen ja loukkaantumisen vuoksi sivussa oleva hyökkääjä Zakaria Abahassine.

- Heti pelin loputtua pannani päättyi, mutta kyllä oli raskasta olla hiljaa katsomossa, kuvaili Lehtimäki tunnelmiaan.

Mitä pidemmälle peli eteni, sitä paremmin sai Jippo pelistä otetta. Pari minuuttia ennen Mäkirinteen voitto-osumaa Timo Tahvanainen laukoi pallon rangaistusalueen keskeltä tolppaan. Sitä ennen FCV oli hätyytellyt Jirko Sorsaa kahdella vaarallisella puskulla.

Viimeisen vartin aikana ei kotijoukkue pystynyt kiriin, vaan näytti väsyneeltä. Jippo hallitsi, mutta lisäosumia ei syntynyt.

- Selvästi petrattiin ottelun kuluessa. Tärkeä voitto ja ei se helpolla tullut. Vastustajallakin oli hetkensä, kommentoi vastuuvalmentajana pelissä toiminut Nevalainen.

- Nyt tuli voitto, viime viikonloppuna tappio, vaikka silloin pelasimme paremmin. Neljästä loppupelistäkin on vielä pinnoja raavittava, totesi puolestaan Lehtimäki.

Jipon parhaimmistoa olivat maalintekijä Mäkirinteen ja maalivahti Sorsan lisäksi toppari Aapi Helvelahti.

Voitolla putoamispeikko karisi hieman kauemmaksi. Ero viivaan on nyt kuusi pistettä (PKKU) ja väliin mahtuu kaksi joukkuetta (MiPK ja NJS). Kaikilla näillä on kuitenkin ottelu vähemmän pelattuna.

Jipon pelit jatkuvat viikon päästä kotiottelulla Mikkelin Pallo-Kissoja vastaan, joka puolestaan odottelee yhä alkukauden Gnistan-protestistaan myös lisäpisteitä.