Sunnuntai, 18.11.2018 
Tenho
Salibandy

Kommentti: Kärkipään sijat olisivat Josballe positiivinen yllätys

  • Jarmo Sieviläinen
  • Mikko Makkonen

Josban neljäs Divari-kausi käynnistyy tutuilla odotuksilla. Perinteikäs liigaseura näyttäisi kuuluvan jälleen Divarin tasaisen keskikastin ryhmiin. Neljän parhaan joukkoon yltäminen olisi positiivinen yllätys.

Josban ongelmana on ollut Divarissa parhaiden miesten lähtö liigakentille. Viime kauden jälkeen poistuivat Perttu Puska EräViikinkeihin sekä Kuopion Welhoihin lähteneet Aleksi Ahokas, Henrik Kinnunen ja maalivahti Jesse Huurrekorpi. Lisäksi muutama muu runkopelaaja siirtyi sivuun tai alasarjoihin.

Isoja saappaita olisi tarjolla ja toivottavasti niihin kasvaa pelimiehiä lupaavan Elias Ikosen johdolla. Pitkässä juoksussa Josban on saatava lisää ja laajemmin tasokkaita pelimiehiä omista ja LeBan nuorista.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Josban toiminta kiteytyy tänäkin päivänä Antti Ruokoseen, joka toimii käytännössä edustusjoukkueen valmennuksen vastaavana ja seuran puheenjohtajana. Puolitoista vuotta sitten Ruokonen sanoi jäävänsä sivuun Josban valmennuksesta, mutta tauko oli lyhyt ja mies häärii jälleen mukana.

Josba saavutti Ruokosen valmentamana B-poikien SM-hopeaa keväällä 2014. Ajatuksena oli, että tuosta ryhmästä kasvaa joukkue, joka nostaa Josban takaisin kohti liigaa.

Mukana on siitä miehistöstä edustuksessa nyt seitsemän pelaajaa, ja nähtäväksi jää, tapahtuuko kehityksessä vielä pari seuraavaa askelta. Menestys alkavalla kaudella vaatisi, että paperilla heikentynyt joukkue on harjoitellut äärimmäisen hyvin kesän aikana.

Syksyllä 2016 Ruokonen paalutti kausiennakossa, että Josban tavoitteena on nousta liigaan kahden vuoden päästä. Nyt eletään syksyä 2018, joten tavoitteen mukaan liigan pitäisi jo kutsua. Liigatavoitteen osalta jouduttaneen kuitenkin ottamaan vielä pari vuotta lisäaikaa.

Lisää aiheesta Karjalaisen tilaajille:

Keltanokka ja kokenut kaksikko johtavat Josbaa uuteen kauteen