Lauantai, 20.4.2019 
Nella, Lauha
Koripallo

Kataja nousi toisella kympillä taisteluun Thessalonikissa

  • Heikki Arppi
  • Jarno Artika
Katajan Daniel Mullings oli vahva pelin toisella jaksolla. Arkistokuva. Katajan Daniel Mullings oli vahva pelin toisella jaksolla. Arkistokuva.

Kataja Basket pelasi keskiviikko-iltana ensimmäistä kertaa seitsenvuotisessa europelihistoriassaan Kreikassa. Tilanne Aris Thessalonikia vastaan käydyn ottelun puolivälissä on tasan 42-42.

Kataja pääsi illan peliin parhaalla mahdollisella kokoonpanollaan, kun Rahlir Hollis-Jefferson oli palannut vauvalomaltaan Yhdysvalloista eikä Daniel Mullingsin Nokia-pelin laistanut vamma ollut liian paha. Päin vastoin, 12 pistettä tähän mennessä tehnyt Mullings oli toisella jaksolla alkaneen Katajan nousun ruumiillistuma.

Mullingsin ohella loistava vaihtomies Vincent Simpson toi penkiltä vahvaa heittovoimaa. Kaksi onnistunutta kolmosta vei puhtia kreikkalaisilta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ariksen hankkimat kolossit, 211-senttinen Gary McGhee ja Michale Kyjer (208 cm) olivat etukäteen melkoinen korinaluspelote. McGhee on Kreikan liigan paras levypallomies ja Kyjer liigan paras torjuja.

Ei ihme, että vasta 17-vuotias, mutta jo 218-senttinen Stratos Voulgaropoulos ei päässyt edes penkille istumaan.

McGhee olikin ensimmäisellä jaksolla paha pideltävä Ryan Wrightille ja avausviisikkoon nostetulle Samuli Vanttajalle.

Ariksen ykkösviisikko McGhee, Bell, Dallo, Harris ja Jones tyylitteli neljässä minuutissa 14-4-johdon, mutta istui jakson viimeiset minuutit ja pitkään toistakin kymppiä huilaamassa. Katajalta löytyi penkiltä laajempaa materiaalia.

Avauskymppi meni Arikselle 29-16, mutta Kataja aloitti toisen todella terävästi. Joensuulaiset tulivat tasoihin 33-33 vajaassa viidessä minuutissa ja johtivat sen jälkeen lähes koko ajan.

Koripallon kreikkalaisen "jumalan", Nick Galiksen mukaan ristitty peliareena vetää yli 5 000 katsojaa, mutta ei ollut edes puolillaan.