Tulosta tämä sivu
Muut lajit

Joensuun Uimaseuran viestijoukkue murskasi SE-ajan - "Vierähti onnen kyynel silmään"

Lauantain kilpailuissa oli yhteensä 188 uimaria. Lauantain kilpailuissa oli yhteensä 188 uimaria.
Joensuun Uimaseuran P18-sarjan viestijoukkue vastasi lauantaina Joensuussa virkistysuimala Vesikossa kansallisten kilpailujen kovimmasta tuloksesta. Joensuulaisseuran nelikko Akseli Kontiainen-Roope Ruohtula-Veeti Ruohtula-Miiro Vartiainen tehtaili uuden Suomen ennätyksen 4x50 metrin sekauintiviestissä.

Edellinen ennätys oli vuodelta 2015 ja Riihimäen Uimaseuran nimissä. Tuo ennätys parani yli sekunnilla, kun joensuulaiset kellottivat viestin aikaan 1.42,28.

Joensuun Uimaseuran päävalmentaja Petri Hirvonen kommentoi, että ennätystä on odotettu hartaasti.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Pojat pääsivät todella lähelle jo lokakuussa, ja jo tuolloin päätimme, että kotialtaassa näytetään mihin pystymme, Hirvonen muistuttaa.

- Viestin loputtua vierähti onnen kyynel silmään. Se kannustus, mitä joukkue sai kotijoukoilta, oli todella mieleenpainuvaa. Nämä ovat unohtumattomia hetkiä.

Kaikkiaan lauantain kisoissa oli mukana 188 uimaria yhdestätoista eri seurasta. Osallistujista hieman alle puolet olivat joensuulaisia, eli mukana oli valtaosa JoUSin uimareista, joilla on kilpailulisenssi.

Hirvonen kertoo, että ennätyksiä sateli henkilökohtaisilla matkoilla mukavasti, jopa yllättävän paljon.

- Aivan huipputulokset jäivät uupumaan, koska esimerkiksi viestissä olleet pojat uivat sovitusti vain yhden henkilökohtaisen matkan. Viestiin satsasimme isosti, päävalmentaja sanoi.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi

Artikkeliin liittyvät