Lauantai, 6.6.2020 
Kyösti, Kustaa, Kustavi
Urheilu

Mäkäräinen nousi cup-pisteille – puuskittainen tuuli häiritsi penkkatyöskentelyä

  • STT
Suomen Kaisa Mäkäräinen nousi ampumahiihdon maailmancupin takaa-ajokilpailussa sijalta 44 ja päätyi lopulta 22:nneksi, vaikka ampui viisi hutia Saksan Oberhofissa järjestetyssä kilpailussa. Kova ja puuskittainen tuuli häiritsi kilpailijoita ampumapenkalla.

–  Ensimmäisellä makuuampumapaikalla oli huono tuuri, kun tuli kova puuska. Kaksi ensimmäistä laukausta onnistui. Yritin jatkaa samalla tähtäyskuviolla, mutta ei se riittänyt, Mäkäräinen harmitteli Ylen haastattelussa ensimmäistä makuuampumapaikkaa, joka tuotti kolme ohilaukausta.

–  Toisella makuuampumapaikalla oli sitten helpompi olosuhde, Mäkäräinen lisäsi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Torstain pikakisan jälkeen Mäkäräinen oli jo voittotaistelun ulkopuolella, mutta teki kelpo nousun ja saalisti maailmancupin pisteitä. Takaa-ajoon ensimmäiseltä sijalta lähtenyt Italian Lisa Vittozzi piti asemansa ja otti toisen peräkkäisen voittonsa. Slovakian Anastasija Kuzmina oli toinen ja Ranskan Anais Chevalier kolmas.

Kaksi puhdasta ampumapaikkaa

Vittozzille kertyi kaksi, Kuzminalle neljä ja Chevalierille viisi ohilaukausta.

Mäkäräinen ampui kaksi hutia vielä viimeisellä ampumapaikalla. Kaksi puhdasta ampumapaikkaa jättivät Mäkäräiselle kuitenkin hitusen hyvää makua.

–  Niistä tietää, että taito on tallella, Mäkäräinen sanoi.

–  Hyvä tai huono kisa, eteenpäin on mentävä. Kesken kauden ei aleta isommin säätämään, alkukauden loistavan vireensä kadottanut Mäkäräinen pohdiskeli.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa