Maanantai, 19.8.2019 
Mauno, Maunu
Urheilu

Kanada kaatoi rutiinilla Ranskan – Ruotsi riepotteli Itävaltaa tylysti maalein 9–1

  • STT
Jääkiekon MM-kisojen päiväottelut sujuivat torstaina yllätyksittä. Kosicen A-lohkon pelissä Kanada otti Ranskasta rutiinivoiton maalein 5–2, ja Ruotsi antoi Itävallalle kyytiä maalein 9–1 Bratislavassa pelattavassa B-lohkossa.

Kanada nousi A-lohkossa Saksan kantaan toiseksi ennen Suomen iltapeliä Tanskaa vastaan. USA on lohkossa kolmantena.

Ruotsi kipusi lohkossaan kolmanneksi. Lohkon kärjessä ovat Venäjä ja Sveitsi, jotka ovat Saksan tapaan voittaneet kisoissa kaikki neljä peliään.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kanada livahti Ranska-ottelun ensimmäisessä erässä helposti kolmen maalin karkumatkalle Anthony Manthan, Darnell Nursen ja Anthony Cirellin maaleilla.

Damien Fleury ja Anthony Rech onnistuivat nostamaan Ranskan maalin päähän, kun kanadalaisten vieteri oikeni toviksi. Päätöserän puolivälissä toisen maalin iskenyt Mantha ja Mark Stone ratkaisivat pelin lopullisesti kahdella nopealla osumalla.

Landeskog liimasi kakkosketjun yhteen

Ruotsi murskasi Itävallan avauserän ensi minuuteilla. Gabriel Landeskog aloitti kisat tekemällä Ruotsille maalin reilussa minuutissa. Peli oli vajaassa kuudessa minuutissa jo 3–0, kun myös Marcus Krüger ja William Nylander olivat onnistuneet juonimaan kiekon Itävallan maaliin.

Adam Larsson ja Adrian Kempe lisäsivät Ruotsin edun viiteen maaliin ennen erätaukoa.

Ruotsin kakkosketju Landeskog, Elias Lindholm, Elias Pettersson oli Ruotsin tehokkain. Kolmikolle kirjattiin kolme tehopistettä mieheen somasti samoin lukemin 1+2=3.

Itävallan ainoan viimeisteli Michael Raffl hieman ennen päätöserän puoliväliä, kun Ruotsi johti ottelua 9–0.