Tulosta tämä sivu
Urheilu

Räikkösen ja Alfa Romeon rakkaus rapisee – "Tarvitsemme lisää pitoa"

Formula 1 -sarjan ylivoimaisesti kokeneimman kuljettajan Kimi Räikkösen kuherruskuukausi Alfa Romeolla kesti keväällä kuutisen viikkoa. MM-sarjan neljä Top 10 -sijoitusta pisteille ovat saaneet sen jälkeen Räikkösen kolmessa viime kilpailussa jatkokseen sijaluvut 14, 17 ja 15.

Ne ovat vaatimattomia saavutuksia MM-sarjassa 301 kilpailua ajaneelle ja niissä 1  829 pistettä keränneelle vuoden 2007 maailmanmestarille. Eliittitalleissa McLarenilla ja Ferrarilla vuosikausia ajanut Räikkönen on joutunut huomaamaan Alfa Romeon rajallisen suorituskyvyn.

Ensi lokakuussa pyöreät 40 vuotta täyttävä Räikkönen kaipaa Alfa Romeolta parannusta etenkin auton pitoon radalla.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Tarvitsemme lisää downforcea (pitovoimaa). Sen puute tuntuu varsinkin tietyillä radoilla, Räikkönen kertoo.

Puutteellisella pidolla on Räikkösen mukaan kerrannaisvaikutuksia.

–  Se vaikuttaa renkaiden toimintaan ja niiden kestävyyteen.

Räikkönen oli tulevan viikonlopun Ranskan gp:ssä viime vuonna Ferrarilla kolmas.

"En nähnyt suurta rikettä"

Formula ykkösten alkukauden ykköspuheenaihe on ollut Ferrarin Sebastian Vettelin edellisessä Kanadan gp:ssä saama viiden sekunnin aikasakko.

Saksalaiskuljettaja Vettel sai aikasakon vaarallisesta paluusta radalle sen jälkeen, kun hän oli ajovirheen takia ajautunut nurmelle. Vettel ajoi Montrealissa radalle palatessaan toisena kilpailussa kaasutelleen Mercedeksen Lewis Hamiltonin eteen.

Vettelin aikasakon kumoamista yhä yrittävä Ferrari on kutsuttu perjantaiksi formula 1 -tuomarien kuultavaksi Kanadan gp:n tapahtumista.

F1:ssä kaiken kokeneen Räikkösen näkemys Kanadan gp:stä luonnollisesti kiinnostaa laajalti.

–  Olen nähnyt tapahtuneesta vain pienen videopätkän. En ole kenenkään puolella, mutta en nähnyt siinä tilanteessa suurta rikettä. Tällaista sattuu helposti, kun olet käynyt nurmella, eikä auto ole ollenkaan hallinnassa, Räikkönen sanoo.

Hän myöntää ymmärtävänsä Vettelin toimia Montrealin radalla.

–  Kun palaat nurmikon puolelta radalle, renkaat ovat likaiset ja tilaa vähän. Siinä ei ole paljon tehtävissä. Mitä Seb teki ja miten häntä siitä rangaistiin, ei ole tasapainossa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi