Tulosta tämä sivu
Urheilu

Williams jahtaa ennätyksellistä Wimbledonin voittoa, vastassa oleva Halep vasta ensimmäistään

Yhdysvaltalainen Serena Williams jahtaa vimmatusti uransa 24:ttä tenniksen grand slam -turnauksen voittoa. Williamsilla on mahdollisuus nousta jakamaan historiallista ennätystä Australian Margaret Courtin rinnalle tulevana lauantaina, kun hän pelaa Wimbledonin tennisturnauksen loppuottelussa.

Loppuotteluun Williams eteni voittamalla välierässä Tshekin Barbora Strycovan selvästi erin 6–1, 6–2. Williams on pelannut urallaan Wimbledonin loppuottelussa kymmenen kertaa ja voittanut seitsemästi.

–  Tuntuu hyvältä pelata taas loppuottelussa. Tarvitsin vain muutaman ottelun tunteakseni oloni kentällä mukavaksi, Williams kuvaili tunteitaan välieräottelun jälkeen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Yhdysvaltalaisen edellisestä grand slam -turnauksen voitosta on kulunut kaksi vuotta. Williams voitti vuonna 2017 Australiassa uransa 23:nnen grand slam -mestaruuden, mutta tuon jälkeen voittoja ei viidessä grand slam -turnauksessa ole tullut. Wimbledonissakin hän oli ennakkosuosikkien jälkeen vasta turnauksen 11:nneksi sijoitettu. Nyt mahdollisuus ennätykselliseen voittoon on tarjolla.

–  Rakastan tätä. Minulla on mahtava ammatti ja olen edelleen aika hyvä siinä, Williams uhkui itseluottamusta.

Halep hamuaa ensimmäistä Wimbledonin voittoaan

Loppuottelussa Williams kohtaa Simona Halepin, joka on ensimmäinen Wimbledonin kaksinpelin loppuotteluun koskaan edennyt romanialainen nainen. Halep, 27, voitti omassa välierässään Ukrainan Elina Svitolinan erin 6–1, 6–3. Turnauksessa seitsemänneksi sijoitettu Halep pelaa lauantaina uransa viidennessä grand slam -turnauksen loppuottelussa.

–  Tämä tuntuu uskomattomalta. Olen samaan aikaan innoissani ja jännittynyt, Halep kuvaili välierävoiton jälkeen ajatuksiaan loppuottelusta.

Halep pelasi edellisen kerran Wimbledonin välierissä 2014, mutta kärsi tappion Eugenie Bouchardille.

–  Olen nykyään paljon kokeneempi ruohokentällä, enkä luovuta niin helposti. Olen kasvanut paremmaksi versioksi itsestäni, Halep vakuutti.

Ajan hammas ei pure tennismestareihin

Tennismaailman huipulla aika vaikuttaa pysähtyneen. 37-vuotias Williams voitti ensimmäisen kerran grand slam -turnauksensa jo viime vuosituhannen puolella. Wimbledonissa seitsenkertaisen voittajan ensimmäisestä mestaruudesta on kulunut 17 vuotta.

Toisen voittonsa Wimbledonissa Williams saavutti 2003, samana vuonna, jolloin niin ikään 37-vuotias sveitsiläinen Roger Federer voitti Wimbledonissa oman uransa ensimmäisen grand slam -turnauksen. Perjantaina Federer kohtaa miesten kaksinpelin välierissä Espanjan Rafael Nadalin.

On hyvin mahdollista, että viikonloppuna mestaruuksia juhlivat samat henkilöt kuin vuonna 2003, Williams ja Federer.

Unohtumaton finaali saa vihdoin uusinnan

Federerin ja Nadalin välieräkohtaaminen on kamppailu, jota on odotettu 11 vuotta. Federer ja Nadal kohtaavat Wimbledonissa ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2008.

Heidän vuoden 2008 loppuotteluaan pidetään yhtenä tennishistorian hienoimmista grand slam -turnauksen finaaleista. Tuolloin Nadal nujersi Federerin viisieräisessä taistossa 6–4, 6–4, 6–7 (5–7), 6–7 (8–10), 9–7.

Federer oli parhaimmillaan ruohokenttien ylivoimainen hallitsija. Nadalin voitto katkaisi Federerin 65 ottelun voittoputken ruohoalustalla, ja uransa korkeimmalla huipulla olleen sveitsiläisen unelman kuudennesta peräkkäisestä Wimbledonin voitosta.

–  En koskaan uskonut, että voisin voittaa hänet. Se oli unelma. Hän on edelleen paras kaikista, Nadal sanoi tuolloin.

Neljä tuntia ja 48 minuuttia kestänyt taisto on Wimbledonin historian pisin loppuottelu. Dramatiikkaa lisäsivät sateet, jotka viivyttivät ottelua puolella tunnilla ja keskeyttivät sen kesken mittelön.

–  Paras ottelu, joka on koskaan pelattu, yhdysvaltalainen tennislegenda John McEnroe tiivisti 11 vuotta sitten.

Yli vuosikymmen myöhemmin Federer ja Nadal kohtaavat vihdoin uudelleen Wimbledonissa. Federer on nähnyt Nadalin muutoksen pelaajana.

–  Nadal on vaarallinen vastustaja kenelle tahansa, millä tahansa alustalla. Hän syöttää vähän eri tavalla kuin aiemmin ja pyrkii ratkaisemaan pisteitä nopeammin, Federer sanoi uutistoimisto AFP:lle.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi