Torstai, 13.8.2020 
Jesse, Okko
Urheilu

Unkarin Milak murskasi MM-uinneissa Phelpsin kymmenen vuotta vanhan maailmanennätyksen – suomalaisnaiset sinnittelivät välieriin:"Ei ollut mitään paineita"

  • STT
Suomalaisten naisuimarien taival keskiviikkona Etelä-Korean MM-uinneissa tyssäsi välieriin. Mimosa Jallow oli 50 metrin selkäuinnissa 14:s ajalla 28,10 ja Laura Lahtinen 200 metrin perhosuinnissa 15:s ajalla 2.10,78.

Vasta 16-vuotias Lahtinen oli uinut Gwangjussa aamupäivällä alkuerissä uuden Suomen ennätyksen 2.10,39. Hän nipisti Emilia Pikkaraisen seitsemän ja puolen vuoden takaisesta entisestä ennätyksestä puoli sekuntia.

Lahtinen lähti välierissä matkaan rohkealla vauhdinjaolla, mikä hieman kostautui loppuajassa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Oli ihan mahtavaa lähteä välieriin. Edellisessä erässä kun ui korealainen, niin tuntui että koko halli räjähtää. Siitä sai voimaa itsellekin. Eikä jännittänytkään. Samanlainen olo kuin aamulla, rennosti vaan. Ei ollut mitään paineita, hauskaa se oli, välierien 15:s Lahtinen kertoi Uimaliiton tiedotteessa.

Välierien nopein oli Yhdysvaltain Hali Flickinger ajalla 2.06,25.

Jallow kauhoi naisten 50 metrin selkäuinnin välierissä 14:nneksi ajalla 28,10. Alkuerissä hän viipyi 28,04 sekuntia.

–  Vähän turhan häseltäen meni. Tarkoitus oli pitää ensimmäinen 25-metrinen samanlaisena kuin aamulla, että ottaa ne ensimmäiset vedot kunnolla kiinni. Se ei nyt onnistunut. Aloitan välillä ne delffarit (delfiinipotkut) liian hätäisesti, ja se siirtyy sitten siihen uintiinkin, Jallow kuvaili.

Välierien nopein oli Yhdysvaltain Kathleen Baker ajalla 27,62.

Lahtisen ja Jallowin välieräpaikat olivat Suomen ensimmäiset MM-kisoissa.

Ari-Pekka Liukkosen keskiviikkoinen urakka miesten 100 metrin vapaauinnin alkuerissä päättyi jaettuun 44. sijaan ja karsiutumiseen ajalla 49,98.

Päivän tähti oli Unkarin Kristof Milak, joka passitti miesten 200 metrin perhosuintifinaalissa historiaan Yhdysvaltain Michael Phelpsin kymmenen vuotta vanhan maailmanennätyksen. 19-vuotias Milak niisti Phelpsin ennätyksestä peräti 0,73 sekuntia iskettyään kätensä maalikaakeliin ajassa 1.50,73.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi