Keskiviikko, 1.4.2020 
Peppi, Raita, Pulmu
Urheilu

Turkin nyrkkeilyjohto moittii olympiakarsintaa – kolme joukkueen jäsentä sai koronatartunnan Lontoon turnauksessa

  • STT
Koronatilanteen pahentuessa turnausta jatkettiin ensin ilman yleisöä, kunnes se lopulta keskeytettiin. Kuvituskuva. LEHTIKUVA/AFP Koronatilanteen pahentuessa turnausta jatkettiin ensin ilman yleisöä, kunnes se lopulta keskeytettiin. Kuvituskuva. LEHTIKUVA/AFP
Turkin nyrkkeilyjohto arvostelee rajusti Lontoon olympiakarsintojen järjestäjiä. Turkin joukkueen kolmella nyrkkeilijällä ja yhdellä valmentajalla on todettu turnauksen jälkeen koronavirustartunta.

Euroopan maiden karsinnat järjestettiin maaliskuun puolivälissä, kunnes tapahtuma keskeytettiin 16. maaliskuuta kisojen kolmannen päivän päätteeksi.

Turnaukseen osallistui noin 350 mies- ja naisnyrkkeilijää 12 Euroopan maasta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Kansainvälisen olympiakomitean nyrkkeilytyöryhmä ja Lontoon järjestäjät toimivat vastuuttomasti. He käyttäytyivät kuin virusongelmaa ei olisikaan sen sijaan, että olisivat ajoissa keskeyttäneet turnauksen koronavirusuhan takia, Turkin liiton puheenjohtaja Eyup Gozgec moittii järjestäjiä.

Turkin joukkue matkusti Lontooseen 11. maaliskuuta. Heidän ihmeekseen järjestäjät eivät olleet ryhtyneet viruksen varalta juuri minkäänlaisiin varotoimiin majoitustiloissa ja kisapaikalla.

Tilanteen pahentuessa turnausta jatkettiin ensin ilman yleisöä, kunnes se lopulta keskeytettiin.

–  Hotellillamme ei tehty mitään. Meille ei järjestetty desinfiointiaineita eikä hanskoja. Siellä ei ollut edes varoituskylttejä, Gozgec jatkoi.

–  Valmentajat ja urheilijat söivät itsepalvelutyyliin. Kaikki hakivat annoksensa samasta keittiöstä, eikä sielläkään ollut mitään varotoimia eikä varotuksia.

Lupausta ei pidetty

Ennen turnausta järjestäjät olivat luvanneet varjella kilpailijoita virukselta. Joukkueet ohjeistettiin käsihygieniaan. Sen lisäksi järjestäjät mittasivat urheilijoilta pistokokein kuumetta.

Turnauksen jälkeen Turkin joukkue on ollut karanteenissa.

–  Itse voin hyvin ja olen yhdeksättä päivää eristyksissä, Gozgec kertoi.

Euroopan nyrkkeilyliiton puheenjohtaja Franco Falcinelli arvioi ennen karsintaturnausta, että urheilijoiden sairastumisriski on suuri. Gozgec kertoo luottaneensa järjestäjiin.

–  Luulin, että se olisi ollut turvallinen tilaisuus, jossa noudatetaan korkeaa hygieniaa. Britannia on kehittynyt maa, mutta nyt se epäonnistui surkeasti, Gozgec lisäsi.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa