Tiistai, 29.9.2020 
Mika, Mikko, Miika
Urheilu

Valko-Venäjän MM-kisaisännyyden kohtalo kirkastuu torstaina – Kansainvälisen jääkiekkoliiton hallitus puntaroi arkaa aihetta

  • STT
IIHF:n varapuheenjohtaja Kalervo Kummola kertoo, että ennakkoon vallitsee radiohiljaisuus. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI IIHF:n varapuheenjohtaja Kalervo Kummola kertoo, että ennakkoon vallitsee radiohiljaisuus. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI
Jääkiekon ensi vuoden MM-kisojen kohtalo kirkastunee torstaina, kun Kansainvälisen jääkiekkoliitto IIHF:n hallituksen on määrä keskustella Valko-Venäjän kelpoisuudesta järjestää MM-turnaus.

MM-kisat on tarkoitus pelata Valko-Venäjän Minskissä ja Latvian Riiassa. Valko-Venäjän kisaisännyys on herättänyt vastustusta maan epävakaan poliittisen tilanteen takia.

Latvian hallitus lähestyi viime viikolla IIHF:ää kirjeellä, jossa se uhkasi vetäytyä MM-järjestelyistä, jos Valko-Venäjä isännöi kisoja. Valko-Venäjää itsevaltaisesti hallitseva presidentti Aljaksandr Lukashenka on puolestaan intohimoinen kiekkofani.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  En lähde ennakkoon kommentoimaan asiaa millään lailla. Siltä osin vallitsee radiohiljaisuus, kertoi STT:lle IIHF:n varapuheenjohtaja Kalervo Kummola hallituksen kokouksen aattona.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi