Perjantai, 14.5.2021 
Tuula
Urheilu

Rosa Lappi-Seppälä ja Ann-Helen Grahm liittyvät Helmarien valmennusryhmään

  • STT
Rosa Lappi-Seppälä jatkaa Hongan päävalmentajana kauden loppuun, minkä jälkeen hän siirtyy Suomen naisten jalkapallomaajoukkueen valmennusryhmään. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI Rosa Lappi-Seppälä jatkaa Hongan päävalmentajana kauden loppuun, minkä jälkeen hän siirtyy Suomen naisten jalkapallomaajoukkueen valmennusryhmään. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI
Rosa Lappi-Seppälä ja Ann-Helen Grahm tulevat mukaan Suomen naisten jalkapallomaajoukkueen valmennusryhmään, Palloliitto kertoi tiistaina.

Lappi-Seppälä on valmentanut Kansallisessa liigassa pelaavaa Honkaa kaudesta 2019. Hänellä on valmennuskokemusta myös muun muassa Suomen alle 23-vuotiaiden naisten maajoukkueesta. Pelaajana Lappi-Seppälä voitti Suomen mestaruuden kahdeksan kertaa ja pelasi myös Belgiassa, Yhdysvalloissa sekä Italiassa.

–  Hänellä on moninainen pelaajaura ja kokemusta myös menestymisestä. Hän ymmärtää pelaajien kokemia haasteita. Hän tuo paljon arvokasta pelaaja- ja valmennuskokemusta ryhmäämme, Helmarien päävalmentaja Anna Signeul sanoi tiedotteessa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Lappi-Seppälä jatkaa Hongan päävalmentajana kauden loppuun. Grahm on työskennellyt Helmarien tarkkailijana vuodesta 2017. Grahm kuului Signeulin valmennusryhmään myös Skotlannissa, jossa Signeul valmensi ennen Helmareita.

–  Ann-Helenilla on rutkasti kokemusta naisten jalkapallosta Euroopassa. Hän oli Ruotsin apuvalmentaja MM-kisoissa 2011 ja vuotta myöhemmin Lontoon olympialaisissa.

Signeul jatkaa tehtävässään ainakin ensi vuonna pelattavien EM-kisojen loppuun.

Lars Mosander työskentelee jatkossa joukkueen tarkkailijana. Tommi Laitila jatkaa maalivahtivalmentajana, ja Jussi Laitinen palaa videoanalyytikoksi. Kristoffer Weckström aloitti huhtikuussa joukkueen fyysisenä valmentajana.

Gary Williams nimettiin alle 23-vuotiaiden naisten maajoukkueen päävalmentajaksi.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi