Tiistai, 26.5.2020 
Minna, Vilma, Miina
Jääkiekko

MM-jääkiekossa viisi jokipoikaa

  • Karjalainen
Suomea MM-kisoissa edustava Jarno Koskiranta on pelannut Jokipojissa. Kuva keväältä 2009. Suomea MM-kisoissa edustava Jarno Koskiranta on pelannut Jokipojissa. Kuva keväältä 2009.

Viisi entistä Jokipoikien pelaajaa pelasi jääkiekon MM-kisoissa tänä keväänä. Alexander Salák edustaa Tshekkiä, Lars Volden Norjaa, Vitalijs Pavlovs ja Roberts Jekimovs Latviaa ja Jarno Koskiranta Suomea.

Tämä on selvästi uusi ennätys, sillä aiemmin korkeintaan kolme joensuulaisseuran pelaajaa oli samaan aikaan MM-kisoissa, kun vuonna 1971 kuulu "ruplaketju" Erkki ja Lauri Mononen ja Seppo Repo edustivat Suomea.

Erkki Mononen oli ensimmäinen Jokipoikien kasvatti, joka pääsi MM-kisoihin. Hän aloitti MM-uransa Ljubljanassa vuonna 1966.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Jokipoikien suuruusvuosina 1980-90 -luvun vaihteessa seurassa pelasi useita tshekkejä ja slovakkeja, jotka pelasivat myös maidensa MM- ja/tai olympiajoukkueissa. Rostislav Vlach, Lubomir Kolnik ja Antonin Stavjana eivät kaikki kolme pelanneet kuitenkaan kertaakaan samoissa MM-kisoissa.

Stavjana on Jokipoikien pelaajista täysin omassa kastissaan. Huippupuolustaja pelasi Tshekkoslovakian ja Tshekin paidassa kahdeksat MM-kisat, kahdet olympialaiset, kaksi Kanada-cupia, sekä oli Tshekin apuvalmentajana kaksissa MM-kisoissa. Hän sai urallaan kaksi MM-kultaa 11 vuoden välein (1985 ja 1996), neljä MM-pronssia ja tuli valituksi vuoden 1985 MM-kisojen kakkostähdistöön.

Stavajana oli Calgary Flamesin varaus, mutta ei päässyt parhaina vuosinaan rautaesiripun takaa kokeilemaan NHL:ää.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa