Maanantai, 6.7.2020 
Esa, Esaias
Urheilu

Pitkämäki palasi kuuden vuoden tauon jälkeen Vuoden Urheilijaksi

  • STT
  • Jussi Nukari / Lehtikuva

Keihäänheittäjä Tero Pitkämäki palkittiin maanantai-iltana Vuoden Urheilijana toisen kerran urallaan. Pitkämäki oli Urheilutoimittajain liiton jäsenäänestyksessä selvä ykkönen. Kakkonen oli suunnistuksen maailmanmestari Mårten Boström ja kolmas MM-pronssia uinut Matti Mattsson.

Pitkämäki katkaisi naisurheilijoiden viiden vuoden valtakauden Vuoden Urheilija -valinnoissa. Hän itse oli edellinen miesurheilija, joka valittiin Vuoden Urheilijaksi.

Pitkämäki sai tittelin myös 2007, jolloin hän voitti maailmanmestaruuden Osakassa. Viime vuoden MM-kisoissa kultamitali jäi kymmenen sentin päähän, ja Pitkämäki palasi Moskovasta hopeamitalimiehenä. Pitkämäen kesä oli dramaattinen, sillä hän ehti nippa nappa kuntoutua MM-kisoihin mennessä. Hän kävi kesällä leikkauksessa, jossa paikattiin kylkirepeämä.

Pitkämäen mukaan huippukunto tuli viikko tai kaksi MM-kisojen jälkeen. Hän paransikin elokuussa maailman kärkituloksen 89,03 metriin. Pitkämäki sai palkintonsa Urheilugaalassa, jossa palkittiin urheilijoita ja urheiluvaikuttajia parissakymmenessä kategoriassa.

Vuoden joukkueena palkittiin koripallon EM-kisajoukkue, vuoden valmentajana koripallomaajoukkueen Henrik Dettmann ja vuoden nuorena urheilijana jääkiekkoilija Aleksander Barkov.

Lue lisää keskiviikon Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi