Liperin Krista Niiranen hiihti SM-kultaa Kiteellä

Kiteen Ville Happonen hiihti kotikisoissaan kymppisakkiin.

Kiteen Ville Happonen hiihti kotikisoissaan kymppisakkiin. Kuva: Kimmo Kirves

Karjalainen

Kiteellä kilpaillaan tänä viikonloppuna maastohiihdon nuorten SM-mitaleista. Alun perin kilpailut oli tarkoitus järjestää helmikuun alussa, mutta tuolloin ne peruttiin pakkasen takia. Lauantaina kisaohjelmassa oli perinteisen hiihtotavan kilpailut.

Pohjoiskarjalaisittain lauantain parasta antia oli Liperin Hiihtoseuran Krista Niirasen kultamitali N20-sarjassa. Niiranen peittosi viiden kilometrin matkalla toiseksi tulleen Sofie Lövdahlin 12,2 sekunnin erolla.
 –·En odottanut kultamitalia, mutta nyt tuli nappihiihto ja voitto. Tavoite oli kymmenen parhaan joukkoon. Kiteen vitosen lenkki oli ihan hyvä hiihdettävä ja siinä oli muun muassa riittävästi palauttavia laskuja. Latu oli tosin jo vähän huonontunut paikoitellen lämpötilan takia, kertoi Niiranen.

Pohjoiskarjalaisseuroja edustavista naisista toiseksi parhaiten sijoittui Liperin Hiihtoseuran Kati Roivas, joka oli kymmenes N18-sarjassa. Maakunnan miehistä parhaiten hiihti Kiteen Urheilijoiden Ville Happonen, joka sijoittui M17-sarjassa kymmenenneksi häviten voittaja Lauri Vuoriselle minuutin ja neljä sekuntia.