Tiistai, 25.2.2020 
Tuija, Tuire, Vanessa
Koripallo

Kataja kiistää jyrkästi syytökset rasismista

  • Karjalainen
  • Heikki Saukkomaa / Lehtikuva
Tunteet läikkyivät yli äyräiden Katajan ja Hongan torstai-iltaisessa kohtaamisessa Espoossa. Tunteet läikkyivät yli äyräiden Katajan ja Hongan torstai-iltaisessa kohtaamisessa Espoossa.

Joensuun Kataja kiistää perjantaina lähettämässään tiedotteessa jyrkästi vastustajajoukkueensa Tapiolan Hongan julkisuudessa esittämät syytökset rasistisesta kielenkäytöstä.

-  Joukkueen pelaajiston tai toimihenkilöiden puolelta ei ole käytetty minkäänlaisia rasistisia sanallisia tai muita ilmaisuita eilisen (torstain) ottelun aikana tai sen jälkeen, Kataja vakuuttaa tiedotteessaan.

-  Seura suhtautuu äärimmäisellä vakavuudella kaikkeen rasismiin niin koripallossa, urheilussa kuin muissakin konteksteissa, tiedote jatkuu.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kataja on toimittanut torstai-illan ottelun tapahtumista vastineen Suomen koripalloliittoon, jonka kurinpitolautakunta tekee asiasta ratkaisun perjantain aikana.

Joensuulaisseura toivoo työrauhaa eikä halua kommentoida asiaa tässä vaiheessa enempää.

Perjantaina ilmestyneessä Helsingin Sanomissa espoolaisjoukkueen bahamalaispelaaja Jaraun Burrows väitti Katajan Sami Lehtorannan haukkuneen häntä apinaksi ja virtahevoksi.

Lisäksi lehtijutussa kerrottiin erään Hongan pelaajan sanoneen, että Burrowsia oli Katajan vaihtopenkiltä nimitelty "saatanan neekeriksi".

Sekä Lehtoranta että Burrows ajettiin torstai-illan ottelun viimeisellä neljänneksellä ulos ottelussa kahdenkeskisen yhteenoton vuoksi.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa