Maanantai, 25.5.2020 
Urpo
Hiihtolajit

Toni Nieminen lataa: Minua on ärsyttänyt mäkihypyn kuppikuntaisuus

  • Karjalainen
Suomalainen mäkihyppy tarvitsi nykyisen alennustilansa, ennen kuin sen vanhoillisia rakenteita alettiin tosissaan uudistamaan. Tätä mieltä on olympiavoittaja Toni Nieminen, joka lähti viime syksynä perustettuun Jana-Pro Sportsiin toiseksi valmentajaksi ja Kari Pätärin aisapariksi.

Nieminen ajoi vuosi sitten ravitallitoimintansa alas ja jatkopesti Teivon raviradan kanssakin on yhä auki.

-  Pidemmän aikaa olen halunnut tuoda positiivista pöhinää rakastamaani mäkihyppyyn. Minua on ärsyttänyt suomalaisen mäkihypyn kuppikuntaisuus ja lajin sisäinen arvosteluherkkyys. Kukaan ei ole halunnut itse ottaa vastuuta, vaikka virheitä helposti toisista löytääkin, Nieminen miettii.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tiimiin kuuluu tällä hetkellä kuusi nuorta hyppääjää ja yhdistetyn miestä, kuten kiteeläislähtöiset Marcus Torni ja Antti Aalto ja Jouko Palorinteen managerikseen löytänyt kajaanilainen Jarkko Määttä.

Nieminen lähti ryhmään mukaan tuomaan uudenlaista ajattelutapaa. Hän on viime vuosina mäkikommentaattorina huomannut konkreettisesti, miten muut maat ovat ajaneet Suomesta ohi.

-  Seuravetoisella mentaliteetilla kun on joskus pärjätty, niin pitkään vastustettiin managerien ja kaupallisuuden tuloa lajin pariin. Japanissa kaikki mäkihyppääjät ovat jonkun yrityksen työntekijöitä - tuskinpa Noriaki Kasai enää muuten hyppisi 42-vuotiaana maailman kärjessä. Kun ura loppuu, hän jatkaa yritystallissa tavallisena työntekijänä eli tulevaisuus on turvattu.

Lue lisää tiistain Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa