Lauantai, 6.6.2020 
Kyösti, Kustaa, Kustavi
Jääkiekko

Puheenjohtaja: Jokipojat hakee Mestiksen lisenssiä

  • Karjalainen
Mestis-lisenssin hakuohjeet Suomi-sarjan seuroille on lähetetty. Mestikseen ei voi nousta suoraan, mutta Suomi-sarjan voittaja lisensiehdot täyttäessään saa sinne osanotto-oikeuden.

Sarjavoittajan lisäksi Mestistä täydennetään mahdollisesti jopa kahdella joukkueella. Lisenssi pitää hakea ennen tämän viikon torstaita.

- Lopulliset lisenssinhakijat julkaistaan viimeistään ensi tiistaina. Tämän jälkeen lisenssikomitea arvioi hakijat ja pyytää tarvittaessa lisäselvityksiä. Ne, jotka eivät hae lisenssiä määräaikaan mennessä, eivät voi sitä enää keväällä sarjojen päättymisen jälkeen hakea, kertoo Jääkiekkoliiton kilpailupäällikkö Pirkka Antila.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Jokipoikien puheenjohtaja Tuija Jormanainen vakuuttaa seuran ehtivän tehdä lisenssihakemuksen ajoissa.

- Kaiken pitäisi olla kunnossa ja nykyorganisaatiomme vahvoilla. Yleisömäärissäkin olemme Suomi-sarjan parhaimmistoa ja kilpailullisen osaamisen lisäksi siksi varteenotettava nousijaehdokas, sanoo Jormanainen.

Jokipojat on sarjassa kakkosena viisi pistettä Forssan Palloseuran perässä. Jokipojilla on puolestaan etua Kokkolan Hermekseen jo kahdeksan pistettä, ja muut seurat ovat jääneet kärkikolmikosta kauaksi. Lopullinen järjestys muotoutuu kuitenkin kahdeksan parhaan pudotuspeleissä, joiden ensimmäiselle kierrokselle Jokipojilla on jo nyt käytännössä varmistunut kotietu.

- Helpointa hakemukselle olisi tietysti voittaa Suomi-sarja, muistuttaa Jormanainen.

Suomi-Sarjan voittajaa ei vertailla muiden seurojen kanssa vaan ykkönen nousee täyttämällä Mestis-lisenssin ehdot. Villiä korttia hakevien osalta tehdään keskinäinen vertailu ehdokkaista.

Lisenssikomitea arvioi muun muassa talousmittareita ja tasetta, liiketoimintaa ja liikevaihtoa, seuran junioritoimintaa sekä yhteistyötä emoseuran ja junioriorganisaation välillä, olosuhteita ja niiden kehittämissuunnitelmia, liiketoimintasuunnitelmaa sekä organisaatiota ja resursseja.

Tarkoitus on, että Suomi-sarjan finaalien alkaessa olisi tiedossa, täyttääkö toinen tai kumpikin lisenssiehdot, jotta sarjan ratketessa voitaisiin myös juhlia nousua saman tien.

Mikäli Mestiksessä pelaa 12 joukkuetta ensi kaudella, palaa kevääksi 2016 myös normaali sarjojen välinen karsinta sarjajärjestelmään.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa