Torstai, 28.5.2020 
Alma
×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 155

Hiihtolajit

Jalkavaivat yhä Mari Laukkasen riesana: "Kyllä kipuja on"

  • Kontiolahhden Urheilijat / Kari Kuninkaanniemi

Enolaiskasvatti Mari Laukkanen on vaivoistaan huolimatta suoriutunut MM-kisoissa kelvollisesti. Etenkin pikakilpailussa saavutettu 16. sija nostaa Laukkasen suorituksen plusmerkkiseksi.

- Olosuhteisiin ja lähtökohtiin nähden ihan hyvin olen pystynyt suoriutumaan. Kyllä sitä silti haluaisi vähän enemmän irti itsestään ja siinä mielessä on vähän ristiriitaiset mietteet, 27-vuotias Laukkanen kommentoi ennen tiistain harjoituksia.

Laukkasen valmistautuminen kisoihin ei sujunut parhaalla mahdollisella tavalla, sillä säärivaivat ovat olleet suomalaisen riesana.

- Pystyn juoksemaan ja hiihtämään, mutta kyllä kipuja on. Sähköä, hierontaa, kylmähoitoa, tulehduskipulääkkeitä ja kaikkea mahdollista on tehty mitä tehtävissä on, Laukkanen kertoo vaivastaan.

Enosta kotoisin oleva Laukkanen nauttii kotikisoista täysillä.

- Täytyy sanoa, että on ollut hieno yleisö. Kannustava ja loppuun asti tukeva. Täällä on ollut ilo kilpailla. Toki haluaisi kotikisoissa venyä omien rajojensa yli ja olla vieläkin parempi. Nämä kisat jäävät mieleen, vaikka tuloksellisesti ei ole tullutkaan täyttymystä, hän kommentoi.

Kotiyleisön edessä esiintyminen voi aiheuttaa myös paineita, mutta Laukkasen kohdalla tilanne on ollut hieman toinen.

- Vaivojeni takia olen päässyt paineista eroon. Olen joutunut todella tarkkaan keskittymään itseeni, että asiat menisivät eteenpäin. Luulen, että se on auttanut minua paineiden käsittelyssä, Laukkanen kertoo.

Vaikka Laukkanen on suoriutunut kisoissa vaivoihinsa nähden hyvin, löytää hän otteistaan vielä parannettavaa.

- Ensimmäisen makuupaikan suorituksen alku on tärkein. Se on ollut minulle hankala paikka ja siihen kaipaisin terävyyttä, Laukkanen pohdiskelee.

Laukkasen kisaurakka jatkuu keskiviikkona, kun edessä on normaalimatka.

- Hyvää ja ehjää suoritusta lähden hakemaan . Toivoisin, että pääsisin sen matkan parhaimpiin tuloksiin. Pistesija on sieltä hakusessa, Laukkanen sanoo.

Teksti: Kontiolahden Urheilijat / Olli Eronen

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa