Suomelle toinen tappio EM-koripallossa - Israel oli parempi

STT

Suomi hävisi Israelille koripallon miesten EM-kisoissa 66-79.
Suomen pelisuunnitelmana Israelia vastaan oli päästä korin alle, mutta ottelun alussa saman suunnitelman toteuttikin Israel. Israelin isot miehet eivät ole korintekijöitä, mutta pelinjohtaja Gal Mekel peruutti kerran toisensa jälkeen Sasu Salinin korin alle.
Suomen korinalusta vuoti myös toisella, vähintään yhtä tuhoisalla tavalla. Ensimmäisellä puoliajalla Israel juoksi nopeilla hyökkäyksillä tilastojen mukaan vain kahdeksan pistettä, mutta nuo pisteet syntyivät Suomen kannalta murhaavasti vaarattoman näköisissä tilanteissa.
Puoliajalla Israel johti 46-31.
Salin sai neljännen virheensä kolmannen neljänneksen alussa Mekelin ajettua korille. Jakson lopulla Erik Murphyn onnistumiset toivat Suomen tilanteeseen 54-60, mutta Mekelin kaksi vapaaheittoa lisäsivät Israelin johdon kahdeksaan pisteeseen ennen viimeistä kymmenminuuttista.
Päätösneljänneksen alussa Gerald Lee nosti Suomen neljän pisteen päähän (61-65), mutta Mekel juoksi nopeasti kolmen pisteen pelillä tilanteeksi 63-74 neljä ja puoli minuuttia ennen loppua.
Kaksi tappiota EM-kisoissa kärsinyt Suomi kohtaa huomenna Venäjän. EM-kisat ovat alkaneet myös Venäjältä ankeasti, sillä se on hävinnyt sekä Israelille että Puolalle.
Tiistaina Suomella on vapaapäivä peleistä, mutta keskiviikkona se pelaa Bosnia-Hertsegovinaa vastaan.