Maanantai, 18.1.2021 
Laura
×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 155

Hiihtolajit

Yli kolmesataa hiihtäjää kilpailee viikonvaihteessa Kontiolahdella

Kontiolahden ampumahiihtokeskuksessa on viikonloppuna jälleen säpinää, kun yli kolmesataa urheilijaa kilpailee maastohiihdon FIS-kisoissa.

Lauantaina miehet hiihtävät 15 kilometriä ja naiset 10,2 kilometriä vapaalla, sunnuntaina kilpaillaan perinteisellä pääsarjoissa vastaavasti miehillä 10,2 kilometriä ja naisilla 5 kilometriä. Lisäksi kilpaillaan juniorisarjoissa.

Yksi lauantain mielenkiintoisimmista osallistujista on maajoukkuehiihtäjä Lari Lehtonen, joka on kuntoutumassa akillesjänteen osittaisesta repeämästä. Lehtonen avasi kilpailukauden sunnuntaina Rovaniemellä, jossa hän hiihti 16,5 kilometrin matkan tasatyöntöä.

- Se oli seitsemäs hiihtolenkkini tälle talvelle. Harjoitus se lähinnä oli. Ei ollut ihan tasurirata tai -kelikään. Selvästi huomasi, ettei kropasta oikein irronnut, mutta jostain oli aloitettava. Nyt on totutteluvaihe menossa, pikkuhiljaa asioita eteenpäin, Lehtonen sanoo.

Osa vaiheittaista etenemistä on myös Kontiolahden kilpailuihin osallistuminen. Keskiviikkoinen nopeusharjoitus vapaalla antoi tunteen, että kilpaileminen vapaalla on mahdollista. Perinteisen aika ei ole kilpailuidenkaan osalta vielä.

- Tavoitteena on saada hyvä harjoitus. Sellainen hyvä ja ehjä suoritus, ja että jalka kestäisi, Lehtonen sanoo.

Kontiolahden Urheilijoiden Lasse Pörsti puolestaan avaa kilpailukautensa vasta Kontiolahdella lauantaina. Kun kisoja ei ole vielä näille lumille takana, ei hän osaa sen kummemmin odotuksia sanoa.

- Ajatuksena on ollut kisojen kautta hakea kuntoa. Ihan ookoo syksy on ollut, mutta vähän jännityksellä nyt katsotaan ladulla. Kauden tavoitteena on (aikuisten) SM-kisoissa 15 sakkiin, lääkäriksi Kuopiossa opiskeleva Pörsti tuumii.

Lauantaille on ilmoittautunut 289 kilpailijaa ja sunnuntaille 248 kilpailijaa. Suomalaisten lisäksi osallistujia on 10 maasta. Mukana urheilijoita Bulgariasta, Etelä-Koreasta, Japanista, Kazakstanista, Liettuasta, Turkista, Ukrainasta, Valko-Venäjältä, Venäjältä ja Virosta.

Kilpailut alkavat molempina päivinä kello 11.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi