Tiistai, 11.12.2018 
Taneli, Tatu
Musiikki

Softenginen keulahahmo Euroviisu-edustuksesta: Suorastaan iso lottovoitto

  • Karjalainen

Softengine teki sensaatiomaisen nopean nousun lähes treenikämppäolosuhteista suoraan miljoonayleisön eteen. Bändi nimittäin edusti Suomea viime kevään Eurovision laulukilpailussa Kööpenhaminassa.

Bändin keulahahmo ja biisintekijä Topi Latukka ei kadu, että tuli lähteneeksi mukaan euroviisuruljanssiin. Se avasi vasta 2011 perustetulle yhtyeelle mahdollisuuden vaikka mihin.

Ensimmäinen niistä mahdollisuuksista on nyt käytetty, Softengine julkaisi vastikään ensimmäisen, isolle levy-yhtiölle tekemänsä albumin We created the world. Tuskin levysopimusta ainakaan ilman laulukilpailuun osallistumista olisi vielä tässä vaiheessa tullut.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

-  Olihan tämä kilpailu meille aika huikea harppaus ja muutos muutenkin urallamme. Suorastaan iso lottovoitto, Topi Latukka toteaa nyt.

-  Se oli aika hullua ja outoa meininkiä kaiken kaikkiaan. Eihän sitä aiemmin ole joutunut sellaiseen pyöritykseen. Se oli siistiä, jäätävää ja absurdia hommaa.

Topi Latukka muistelee, että koko kevään kilpailu oli sellaista hullun myllyä, ettei siinä ehtinyt missään vaiheessa oikein edes jännittää.

-  Ei se touhu nyt sentään meidän kohdallamme ihan pelleilyksi mennyt, mutta jonkinlaiseksi huumoriksi kumminkin.

Tällä hetkellä Softenginella on kysyntää Suomen keikkapaikoilla. Perjantaina se saapuu ensimmäistä kertaa Joensuuhun esiintymään.

Bändi esiintyy Kerubissa, ja keikka liittyy parhaillaan Joensuussa järjestettävään Rokumenttiin.

Lue lisää torstain Karjalaisesta.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa