Torstai, 17.1.2019 
Toni, Anton, Antto
Kotimaa

"Ilman ystäviä minä olisin apea" - Lue kolmasluokkalaisten tarinoita ystävyydestä

  • Heli Sallinen, STT
  • Riikka Hurri
Aada Saastamoinen (edessä vas.), Neea Tirronen, Lassi Multanen, Miko Mäkisalo, Inkeri Taivainen ja Sinna Pakarinen kertovat olevansa ystäviensä luottamuksen arvoisia. Aada Saastamoinen (edessä vas.), Neea Tirronen, Lassi Multanen, Miko Mäkisalo, Inkeri Taivainen ja Sinna Pakarinen kertovat olevansa ystäviensä luottamuksen arvoisia.

Tänään vietetään ystävänpäivää. Perinteisesti Suomessa on ystävänpäivänä muistettu kavereita muun muassa kortein, kukin ja pienin lahjoin.

Useissa muissa maissa 14. helmikuuta juhlitaan nimenomaan rakastavaisia. Ystävänpäivän eli Valentinuksen päivän juuret ovat 1300-luvun Britanniassa.

Joensuun Rantakylän koulun 3A ja 3B luokan oppilaat ovat kirjoittaneet tarinoita ystävyydestä:

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Olen sinnikäs, iloinen, reilu ja kiva. Tykkään luistella, olla kavereiden kanssa ja tykkään enkusta. Olen reilu, anteeksi antava ja hauska kaveri. Arvostan rehellisyyttä. Yritän saada ystäviä tekemällä hyviä asioita hänelle, vaikka harrastuksissa tai välitunnilla koulussa. Kaverit merkitsevät minulle todella paljon, koska he voivat auttaa, tukea ja kuunnella.
Jenna Gröhn

Minä olen rohkea, mukava, ystävällinen ja hyvä käsitöissä. Minä tykkään pelata videopelejä, tykkään eläimistä ja kavereista. Kaverin pitää olla ystävällinen ja reilu. Kaveri ei saa olla tuhma eikä kiusaaja.
Yritän saada uusia kavereita puhumalla ja leikkimällä heidän kanssaan. Kaverit merkitsevät minulle paljon. Vietän päivät kavereiden kanssa. Jos minulla ei olisi kavereita, niin elämäni olisi tylsää ja pelkkää videopelien pelaamista.
Miko Mäkisalo

Olen ihmisenä hauska, mukava ja auttavainen. Luotan ystäviini. Arvostan kavereissa ystävällisyyttä ja huumorintajua. Saan kavereita juttelemalla heille esimerkiksi: montako vuotta olet, tahdotko leikkiä mun/meidän kanssa. Yleensä tämä tapahtuu koulussa. Ystävät merkitsevät minulle paljon. Ilman ystäviä en olisi rohkea, hauska enkä sosiaalisesti älykäs. Ystävät ovat ehdottomasti listani kärjessä. Kaverini ovat itsevarmoja, auttavaisia ja rohkeita.
Inkeri Taivainen

Olen kiltti, mukava ja ystävällinen. Kaverina olen rento, enkä esitä ketään muuta. Arvostan kavereissa heidän luonnettaan. Yritän saada uusia kavereita koulussa ja leikkipaikoilla. Ystävät ovat minulle todella tärkeitä.
Olen kaverina auttavainen ja todella, todella hauska. Lisäksi olen ainakin liikunnallinen, temperamenttinen ja luova. En haluaisi olla itsekkään ja ilkeän kaverina.
Aada Saastamoinen

Minä olen mukava, ystävällinen ja nopea juoksija. Olen hyvä kaveri ryhmissä ja tiimileikeissä. Olen muille kiltti. Arvostan kavereissa puheliaisuutta, tiimityötä ja hyvää yhteistoimintaa. Yritän ystävystyä muiden kanssa koulussa ja kotipiirissä.
Ilman ystäviä minä olisin apea. Kun minulla on kaveri, tunnen olevani suosittu.
Konsta Laakkonen

Olen ihminen, joka tykkää urheilla ja pelata. Olen hyvä matematiikassa ja olen sinnikäs. Olen hyvä kaveri ja luotettava.
Arvostan kaverissa sitä, että häneen voi luottaa ja hän on auttavainen.
Yritän saada kavereita niin, että kysyn hänen nimensä, ja sen jälkeen kutsun hänet leikkiin tai peliin. Ystävyys merkitsee minulle paljon ja ilman ystäviä olisin yksinäinen, eikä minulla olisi seuraa, eikä kukaan auttaisi minua varmaan.
Lassi Multanen

Minun mielestäni hyvä kaveri olisi luotettava, rohkea, iloinen ja ymmärtäväinen. Jos haluaisin ystävystyä jonkun kanssa, niin menen hänen luokseen ja tervehdin häntä. Sitten alan ystävystyä hänen kanssaan.
Pidän ystävistä huolta, kun hän on avun tarpeessa. Minä harrastan aikidoa, se on japanilainen itsepuolustuslaji. Minun paras kaverini harrastaa ratsastusta. Kun minulle ja kaverilleni tulee riita, antaa jompikumpi periksi ja pyytää anteeksi. Minä haluaisin pitää enemmän laatuaikaa ystäväni kanssa.
Neea Tirronen

Minun mielestäni hyvä kaveri on ystävällinen. Oma ystävä voi antaa jostain asiasta periksi, voi tehdä kompromisseja. Minun mielestäni ystävyyden saa toisen kanssa niin, että on ystävälle kohtelias ja kiltti. Mielestäni kaverista pidetään huolta. Minä olen hyvä auttamaan kaveria.
Minä harrastan tanssia ja kuvataidekerhoa. Paras ystäväni harrastaa jalkapalloa FC Hertassa. Minäkin harrastin jalkapalloa samassa joukkueessa, mutta minä lopetin sen.
Minun mielestä olen ihan ok ystävä. Arvostan ystäviäni tosi paljon, yhdessä ystävässäni on erilaisuutta ja toisessa vaikka mitä. Jos ystävän kanssa tulee riita, niin ei kannata mennä vaan mököttämään kotiin, vaan kannattaa puhua riidasta. Sitten voi sopia, eikä kummankaan tarvitse mököttää.
Pidä ystävästä hyvää huolta.
Sinna Pakarinen

Lisää tilaajille:

Rantakylän koulun kolmasluokkalaiset kertovat, millainen on hyvä ystävä

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa