Perjantai, 18.1.2019 
Laura
Kotimaa

Alikersantti Kaisla, 20, haluaisi kokeilla sekatupia - "Tiedän poikia, jotka eivät ole koskaan jutelleet tyttöjen kanssa"

  • Sirpa Suomalainen
  • Sirpa Suomalainen
Kesälahtelaista Kaisla Luukkaista ei vastuu pelota. Hänelle tasa-arvokysymykset ovat erityisen tärkeitä. Kesälahtelaista Kaisla Luukkaista ei vastuu pelota. Hänelle tasa-arvokysymykset ovat erityisen tärkeitä.

Kurkusta on katkennut verisuoni. Oletko kova huutamaan? oli lääkäri kysynyt tutkiessaan Kaisla Luukkaisen, 20, kurkkua.

Alikersantti Luukkaista naurattaa tämä tapaus:

- Luukkaiset ovat kovia kailottamaan, mutta olen siis vienyt kailottamisen seuraavalle tasolle, hän toteaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Vaikka verisuoni oli ilmeisesti katkennut huutamisesta, Luukkainen sanoo, ettei huutamisella mitään saavuteta. Päinvastoin, käskyt tulee antaa rauhallisesti ja napakasti.

Kun Luukkainen viime heinäkuussa pukeutui Kainuun prikaatissa puolustusvoimien varusteisiin, hän ryhtyi tarkkailemaan, miten heitä johdetaan.

Yksi Luukkaisen haaveista toteutui viime vuonna, jolloin hänet valittiin Suomen varusmiesliiton liittohallitukseen jäseneksi.

Viime aikoina keskustelua on herättänyt se, pitäisikö varusmiespalvelussa miehille ja naisille olla omat tuvat vai pärjättäisiinkö sekatuvissa.

- Olen esittänyt, että kokeiltaisiin asiaa niin, että testihenkilöillä olisi alokasaikana omat tuvat ja sitten Haminassa RUKissa sekatuvat.

- Asialla on vaikutusta etenkin alkuvaiheessa ryhmäytymiseen, sitä paitsi metsässä maastoharjoituksissa ollaan joka tapauksessa samoissa teltoissa.

Luukkainen sanoo, että tytöt aristelevat yksityisyyden häviämistä sekatuvissa mutta että myös pojat saattavat olla niitä vastaan.

- Puolustusvoimien tutkimuksen mukaan pojat ovat hiukan enemmän sekatupia vastaan kuin tytöt. Ymmärrän sen, sillä tiedän itsekin poikia, jotka eivät ole koskaan edes jutelleet tyttöjen kanssa.

Pitäisikö armeija olla pakollinen myös tytöille? Tähän Kaisla Luukkainen ei ota kantaa, vaikka haluaakin koko ikäluokan -sekä tytöt että pojat- kutsuntoihin.

- Myös tytöille olisi tarpeen lääkärintarkastus, joka kutsuntojen yhteydessä tehdään, sillä monella saattaa olla useita vuosia edellisestä lääkärintarkastuksesta.

Lisää tilaajille:

Kesälahtelainen alikersantti Kaisla Luukkainen haluaisi kokeilla sekatupia

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa