Sunnuntai, 18.11.2018 
Tenho
Kotimaa

Miehen epäillään hukkuneen Rantasalmen veneturmassa – 12 ihmistä pelastettiin vedestä

  • STT
Osalla uponneen veden kyydissä olleista oli yllään pelastusliivi. Lehtikuva / Markku Ulander Osalla uponneen veden kyydissä olleista oli yllään pelastusliivi. Lehtikuva / Markku Ulander
Miehen epäillään hukkuneen Rantasalmella Etelä-Savossa veneen upottua alkuillasta, kertoo Itä-Suomen poliisi. Veneessä olleista 12 ihmistä pelastettiin veden varasta Parkunselän vesialueella Poronsalmen edustalla, mutta yhtä kyydissä olleista ei ole löydetty.

Noin seitsemän metriä pitkä moottoroitu avovene upposi, kun sen keulaosa vaurioitui kovassa tuulessa. Hälytys onnettomuudesta tuli seitsemän jälkeen illalla.

Veneen kyydissä oli 13 ihmistä, joista osa oli lapsia. Kyydissä olleet olivat kotoisin Etelä-Suomesta ja Rantasalmelta. Osalla henkilöistä oli pelastusliivit päällä ja osa oli pukenut liivit päälle veneen vajotessa. Kaikki kyydissä olleet joutuivat veden varaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Uponneen veneen perässä tullut veneilijä sai pelastettua 12 henkilöä vedestä ja kuljetti heidät lähimmälle rannalle. Pelastetuille annettiin kriisiapua.

Pelastuslaitoksen sukeltajat etsivät illan aikana kateisiin jäänyttä henkilöä tuloksetta. Poliisi jatkaa kadonneen etsintää.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa