Keskiviikko, 14.11.2018 
Iiris
Kotimaa

Belgiasta Japaniin matkannut lentokone teki ylimääräisen laskun Helsinki–Vantaalle – syynä säröt tuulilasissa

  • STT
Pelastuslaitos oli valmiudessa, kun Helsinki-Vantaalla odotettiin Air Japanin konetta. Lehtikuva / Handout / Keski-Uudenmaan pelastuslaitos Pelastuslaitos oli valmiudessa, kun Helsinki-Vantaalla odotettiin Air Japanin konetta. Lehtikuva / Handout / Keski-Uudenmaan pelastuslaitos
Belgian Brysselistä Japanin Tokioon matkannut Air Japan -yhtiön Boeing 787 -lentokone on tehnyt ylimääräisen laskun Helsinki–Vantaan-lentokentälle, kertoo pelastuslaitos. Syynä laskulle olivat lentokoneen tuulilasiin tulleet säröt. Lasku sujui pelastuslaitoksen mukaan normaalisti.

Pelastuslaitoksen päivystävän palomestarin Arto Latvalan mukaan lentokoneella ei ollut kuitenkaan kiirettä tulla alas, sillä lentokoneen tuulilasit on tehty sellaisiksi, etteivät ne helposti mene rikki. Hänen mukaan kyse oli ennemminkin varmuustoimenpiteestä.

Lentokoneessa oli yhteensä 162 ihmistä miehistö mukaan lukien.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Pelastuslaitos sai ilmoituksen asiasta perjantain ja lauantain välisenä yönä noin kello 1.45 ja lentokone laskeutui 2.30. Pelastuslaitokselta valmiudessa oli 17 pelastusyksikköä ja viisi ensihoitoyksikköä.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa