Tiistai, 22.1.2019 
Visa
Kotimaa

Kaksi kolmesta voisi lähteä maakuntauurnille

  • STT
Vahvinta äänestysinto on keskustan, kokoomuksen ja vihreiden tukijoiden keskuudessa. Heistä vähintään neljä viidestä aikoo äänestää. LEHTIKUVA / MIKKO STIG Vahvinta äänestysinto on keskustan, kokoomuksen ja vihreiden tukijoiden keskuudessa. Heistä vähintään neljä viidestä aikoo äänestää. LEHTIKUVA / MIKKO STIG
Suomalaisäänestäjistä kaksi kolmesta aikoo äänestää varmasti tai melko varmasti maakuntavaaleissa. Tämä käy ilmi Kunnallisalan kehittämissäätiön (KAKS) tutkimuksesta.

Lisäksi 12 prosenttia vastaajista kertoi aikovansa luultavasti maakuntavaaliuurnille. Joka kymmenes vastaaja ilmoitti, että jättää äänestämisen varmasti tai melko varmasti väliin.

Vahvinta äänestysinto on keskustan, kokoomuksen ja vihreiden tukijoiden keskuudessa. Heistä vähintään neljä viidestä aikoo äänestää. Laimeinta äänestyshalukkuus taas on perussuomalaisia tukevien keskuudessa, joista vain reilu puolet aikoi äänestää maakuntavaaleissa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kantar TNS haastatteli kesäkuun alussa Gallup Kanavalla reilut tuhat 18–79-vuotiasta Manner-Suomesta. Tulosten virhemarginaali on suurimmillaan vajaat kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa