Maanantai, 12.11.2018 
Virpi
Kotimaa

Useaan kotiin Ilomantsissa umpihumalassa tunkeutunut 24-vuotias mies sai pitkän vankeustuomion - yhdelle uhrille 10 senttiä pitkä haava poskeen

  • Hannu Kauhanen
  • Juha Inkinen

24-vuotias Teijo Tapani Hult tuomittiin Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa 3 vuoden 8 kuukauden vankeusrangaistukseen kolmesta törkeästä kotirauhan rikkomisesta, kahdesta laittomasta uhkauksesta, tapon yrityksestä, pahoinpitelystä ja vahingonteosta.

Rikokset tehtiin saman rivitalon eri asuinhuoneistossa Ilomantsissa 24. toukokuuta kuluvaa vuotta.

Hult lähti liikkeelle yhdestä asunnoista tunkeutuen naapurissa asuneen naisen kotiin aiheuttaen meteliä sekä heitellen leivänpaahtimen ja tuoleja lattialle rikkoen niistä yhden. Hän nosti veitsin ylös vain parin metrin päässä naisesta uhaten tätä rikoksella.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Seuraavaksi Hult tunkeutui seuraavaan asuntoon, ja kävi siellä asuneiden miehen ja naisen kimppuun edelleen teräase mukanaan. Hän löi ja yritti lyödä miestä veitsellä kaulaan, päähän ja ylävartaloon.

Uhrin poskeen tuli 10 senttiä pitkä ja syvimmillään 1,5 sentin syvyinen viiltohaava. Yrittäessään käsillään torjua iskuja uhri sai sormiinsa haavoja, jotka ulottuivat rasvakerrokseen asti.

Nainen työnsi Hultin ulos asunnosta ja sulki oven, minkä jälkeen Hult tunkeutui seuraavaan asuntoon, jossa asui mies. Jälleen hän uhkasi asunnossa olijaa veitsellä. Mies onnistui pakenemaan naapuriin.

Hult jatkoi matkaansa edelleen uuteen rivitaloasuntoon, josta hän rikkoi ikkunan. Asunnossa asui mies.

Oikeudessa Hult kiisti kaikki syytteet, koska hän väitti, ettei muistanut tapahtumista mitään. Keskusrikospoliisista vahvistettiin, että hänen veren alkoholipitoisuutensa oli ollut 1,94 promillea.

Tuomittu määrättiin korvaamaan hieman yli 1 000 euroa tilapäisestä haitasta miehelle, jota hän oli lyönyt veitsellä. Lisäksi hänet määrättiin suorittamaan 128 euroa Ilomantsin kunnalle rikotusta ikkunasta.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa